Eén van de modellen voor de Biddingweg.
Eén van de modellen voor de Biddingweg. Arcadis

Inwoners kunnen kiezen uit drie modellen voor ‘de entree van Swifterbant’

Swifterbant

SWIFTERBANT - Inwoners hebben tot 9 januari de tijd om te reageren op drie modellen voor de Biddingweg, Bisonweg, Industrieweg en Spelwijk. Dat meldt de gemeente Dronten op haar website.

Vanwege de komst van nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid wordt de Biddingweg opnieuw ingericht. „De ontwikkelingen aan de Biddingweg zijn niet los te zien van de Industrieweg en de Bisonweg”, schrijft de gemeente, „Deze beide wegen vormen de belangrijkste verbinding tussen de Biddingweg en de woonwijken en het centrum van Swifterbant. Ook bedrijventerrein Spelwijk wordt ontsloten via de Industrieweg. Dit laatste was mede de aanleiding om de projecten Biddingweg en Spelwijk te combineren tot één project.”

Het doel van de gemeente is om met de herinrichting van de wegen en bedrijventerrein Spelwijk het hele gebied een facelift te geven: „Door een eenduidige, kwalitatief hoogwaardige, inrichting wordt de entree van Swifterbant versterkt. Uiteraard hebben veiligheid en een goede doorstroming van het verkeer daarbij hoge prioriteit.”

Swifterbant-zuid

Biddingweg

.