Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Peter van Bergen over MFC: „Met de kennis van nu is dit een realistische planning”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) kon vanavond geen keiharde garanties geven dat de bouw van het multifunctioneel centrum Swifterbant inderdaad in september 2022 is afgerond: „Maar met de kennis van nu is dit een realistische planning”

De bouw van het dorpshuis in combinatie met 30 seniorenappartementen is al een fors aantal keren uitgesteld. Deze week maakte wethouder Van Bergen bekend dat de eerste paal niet zoals beloofd volgende maand de grond in gaat, maar een half jaar later.

Boetekleed

„Dat bericht komt hard aan in Swifterbant”, reageerde Willemien Wever (CDA). In antwoord op haar vragen trok Van Bergen het boetekleed aan als het gaat om de informatie naar de inwoners van Swifterbant. Hij beloofde wat dat betreft beterschap voor de komende anderhalf jaar.

„We doen er alles aan om de planning te halen”, vervolgde de wethouder. Mocht dat niet lukken, dan gaat hij de inwoners in ieder geval tijdig informeren.

Verwachtingen

Peter van Bergen vindt niet dat er in de zomer van 2019 verkeerde verwachtingen zijn gewekt door het bouwbord te plaatsen. Volgens Van Bergen was dat een moment om het glas te heffen met de bij het project betrokken partijen.

Alhoewel het door wat ‘hobbels’ extra tijd heeft gekost, vindt Van Bergen het nog steeds terecht dat er toen een feestje is gebouwd: „Want dit wordt een prachtige voorziening.”

MFC Swifterbant