Windplan Blauw sluit Swifterringweg twee nachten af voor aanleg rotonde

Swifterbant

SWIFTERBANT - De Swifterringweg wordt tussen de Klokbekerweg en de Rivierduinweg twee nachten afgesloten voor alle verkeer. Het gaat om de nachten van 8 tot 10 april, van zeven uur ’s avonds tot zes uur in de ochtend. De afsluiting houdt verband met de aanleg van een tijdelijke rotonde.

Het verkeer wordt omgeleid via onder andere de Elandweg. Deze weg is normaal gesproken alleen voor bestemmingsverkeer. Windplan Blauw benadrukt in een persbericht dat gebruik van de Elandweg is afgestemd met de gemeente Dronten.

Eerste keer

Het werk van Windplan Blauw aan de Swifterringweg is al geruime tijd bezig en daarvoor is ter hoogte van de gemeentegrens één rijbaan afgesloten (zie video). Toch is het de eerste keer dat het windplan naar buiten treedt met een aankondiging van deze wegwerkzaamheden. Het windplan wil desgevraagd niet meedelen waarom dat niet eerder is gebeurd.

Wel plaatste Windplan Blauw gisteren een bericht op Facebook: „Vandaag beginnen de werkzaamheden voor de aanleg van de tijdelijke rotonde aan de Swifterringweg bij de Vuursteenweg. Daarbij is overdag 1 rijbaan beschikbaar, de andere wordt afgesloten.” Dit was een foutieve mededeling, want aan deze rijbaan is al veel langer afgesloten. Na vragen over het hoe en waarom van dit bericht, heeft Windplan Blauw het weer verwijderd van Facebook.

Facebookbericht

Het op woensdag 31 maart geplaatste en weer verwijderde bericht van Windplan Blauw op Facebook:


.

Windplan Blauw

.