Eloïse en mevrouw Boonman snijden de taart aan
Eloïse en mevrouw Boonman snijden de taart aan eigen foto

Kinderen van De Golslag en ouderen van Het Pluspunt samen op schoolreisje

Swifterbant

SWIFTERBANT – Bezoekers van Coloriet dagcentrum Het Pluspunt gingen donderdag op schoolreisje samen met kinderen van katholieke basisschool De Golfslag. Jong en oud vermaakte zich opperbest bij Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen. Het was allemaal te danken aan Eloïse. Zij won de portret-tekenwedstrijd van het Nationaal Ouderenfonds.

De prijs was een schoolreisje met ouderen. Met een luxe bus gingen de kinderen donderdag eerst naar Het Pluspunt, waar ze werden opgewacht door de vrijwilligers van Coloriet. Omdat een lange reis voor ouderen intensief is, gingen ze vervolgens met z’n allen naar Biddinghuizen.

Taart

Marina Weerdmeester (Coloriet), Miranda Verschure (Golfslag) en Hanneke Monsma (Pluktuin) hadden gezamenlijk een programma gemaakt. Er was koffie en een taart met de foto van de winnende tekening erop. Eloïse en mevrouw Boonman sneden de taart aan.

Voor de kinderen was er een springkussen en een patatkraam. Daarnaast versierden ze samen met de ouderen een zakje en beschilderden ze bloempotjes. Iedereen kreeg een creatie van ballonnen, er was een wandeling en aan het eind maakte een mand met ijsjes het feest compleet.

Verbinding met ouderen

Het schoolreisje kwam voort uit de verbinding, die Miranda Verschure probeert te leggen tussen jongeren en ouderen. De leerlingen kennen deze mensen met dementie, omdat ze er op weg naar gymles langslopen en dan altijd zwaaien. Voor de tekenwedstrijd moesten de kinderen ouderen portretteren. Vanwege corona konden ze daarvoor niet naar Het Pluspunt. Daarom had Miranda foto’s van de ouderen gemaakt.

De tekeningen werden tentoongesteld in de bibliotheek in Swifterbant. Dat was een initiatief van de bibliotheek. Vervolgens werd vorige maand tijdens prijsuitreiking bekend dat Eloïse had gewonnen in de categorie onderbouw.

Marina Weerdmeester is enthousiast over het hele project: „Het is heel mooi om te zien wat jong en oud van elkaar leren en hoe ze elkaar kunnen versterken. Beiden genieten er echt volop van.”


(eigen foto)

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden