Het doodgebeten schaap aan de Vuursteenweg.
Het doodgebeten schaap aan de Vuursteenweg. eigen foto

Niet zeker of het een wolf was, maar Hendri Witkop wil toch waarschuwen

Swifterbant

SWIFTERBANT - Hendri Witkop trof op tweede kerstdag bij zijn boerderij aan de Vuursteenweg een opgevreten schaap aan: „De lammeren waren gewoon uit het drachtige schaap gevreten.” Hij dacht meteen aan een wolf. Inmiddels is het niet meer zo zeker dat het een wolf is geweest. Witkop vraagt er toch aandacht voor.

Waarschuwing:
Bij het doorscrollen ziet u een lugubere foto!

Een inwoner van Kampen heeft schapen lopen op het grasland bij Swifterbant. Gistermorgen trof Witkop één van die schapen dood aan. Wat er precies gebeurd is, kan hij niet zeggen: „Het waren drachtige schapen. Het kan dat-ie net aan het lammeren was. Heel de rug was opengevreten, dus dan denk je in eerste instantie: het zal toch geen wolf zijn geweest?”

In de kiem smoren

Witkop besloot het op Facebook te zetten: „Want heel Nederland roept dat je die wolven hun gang moet laten gaan, maar als je dit ziet denk je: we moeten dit in de kiem smoren.”

Facebook verwijderde het bericht onmiddellijk. De Swifterbanter wil het toch onder de aandacht brengen: „Waarom moet dit in de doofpot gestopt worden? Als je zo’n schaap half opgevreten ziet liggen en je weet dat het op meerdere plekken gebeurt, dan denk ik: waarom moeten we die wolf hier hebben in Nederland?”

Misschien een vos

Vanmorgen is er dna-onderzoek gedaan. De uitslag is nog niet bekend, maar de man die het onderzoek deed ging ervan uit dat het geen wolf is geweest: „Want een wolf bijt een schaap eerst helemaal dood en dit schaap had in de nek geen beet. Misschien dat het een vos is geweest.”

.


(eigen foto)