In deze tekening van de nieuwe Biddingweg zijn de bomen rechts nog niet ingetekend.
In deze tekening van de nieuwe Biddingweg zijn de bomen rechts nog niet ingetekend. screenshot presentatie gemeente Dronten.

Boeren tegen bomen Biddingweg: „Je kiest ervoor om in agrarisch gebied te wonen”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De Biddingweg krijgt ter hoogte van Swifterbant een opknapbeurt. Als het aan de gemeente ligt komen er bomen aan de kant van de agrarische bedrijven. De agrariërs zijn daar fel op tegen. Zij krijgen steun van de vereniging Dorpsbelangen.

De gemeente presenteerde deze week de plannen voor de Biddingweg. Aan de akkerzijde staan bomen getekend. Dat zijn er veel minder dan in de eerste plannen en ze worden ook minder hoog. Ze staan nu op 15 meter afstand van elkaar ingetekend en ze worden volgens de gemeente niet hoger dan 20 meter.

Spuitarmen

De boeren zeggen last te krijgen van de bomen. Ze voorzien bijvoorbeeld problemen met hun spuitarmen en bij het onderhoud van de sloten.

De gemeente wil de bomen plaatsen uit esthetisch oogpunt. „Maar dat weegt niet op tegen de bezwaren van de agariërs”, zei Denise van der Boom. Zij vindt een mooie akker een prima uitzicht voor de nieuwe woonwijk: „Als je in Swifterbant-zuid gaat wonen, kies je ervoor om in agrarisch gebied te wonen.”

„Een landschappelijke toevoeging is prachtig, maar er zijn zóveel belemmeringen en beperkingen voor anderen, dat wij er niet mee akkoord gaan”, vulde Simone ten Cate aan. Volgens Maarten de Clerck geldt hetzelfde voor de Bisonweg: „De bomen geven ons gewoon schade.”

Biddingweg

Swifterbant-zuid