Zo ligt het terrein er op dit moment bij.
Zo ligt het terrein er op dit moment bij. Foto: Wouter Foppen

Zowaar duidelijkheid: eerste paal MFC in september de grond in

Swifterbant

SWIFTERBANT - Na een lange aanloop is het nu toch duidelijk wanneer de bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Swifterbant gaat beginnen. In de tweede helft van september moet de eerste de paal de grond in gaan. 

De drie partijen, de gemeente Dronten, aannemer Jorritsma Bouw en Oost Flevoland Woondiensten (OFW), melden dat in een gezamenlijk bericht. Jorritsma Bouw start begin september, na de bouwvak, met de inrichting van het bouwterrein, daar zijn omwonenden en ondernemers inmiddels ook over geïnformeerd. 

In eerste instantie worden er oude kabels en leidingen opgegraven en verwijderd, maatregelen getroffen om kabels en leidingen die blijven liggen te beschermen tijdens de bouwwerkzaamheden en de bouwhekken worden geplaatst. De verwachting is vervolgens dat de eerste paal in de tweede helft van september de grond in kan. “We zijn blij dat deze mooie voorziening voor het dorp vanaf nu steeds zichtbaarder wordt”, melden de partijen. 

Blik vooruit

De gemeente en OFW, die 30 sociale huurappartementen bouwt in het MFC, willen na een lange voorgeschiedenis graag vooruit kijken. “We hopen het dorp steeds meer te betrekken bij het MFC, zodat het straks een bruisende dorpsvoorziening is voor iedereen. Op een voortvarende bouw van het MFC en de 30 sociale huurappartementen!”, laten ze weten. 

!