Ook het beachvolleybal is weer onderdeel van het programma.
Ook het beachvolleybal is weer onderdeel van het programma. Foto: De Klokbeker

Julifeest heet vanaf nu Dorpsfeest: ‘Andere plek, andere naam’

Swifterbant

SWIFTERBANT - Swifterbant maakt zich op voor wat ooit het Julifeest was, maar nu het Dorpsfeest heet. Op een andere plek en onder een andere naam viert het dorp van 26 tot en met 28 augustus feest. “We denken dat dit veel leuker is”, zegt Chantal van den Berg namens de organisatie. 

Normaliter had Swifterbant het Julifeest, maar er werd al eerder besloten om naar augustus te gaan. En dat was niet de enige wijziging, want ook werd het feest verplaatst van het dorp zelf naar het evenemententerrein in het Dorpsbos. “Hier kun je veel beter blijven hangen en sneller een rondje maken langs alle activiteiten, of gewoon even lekker zitten en genieten van de sfeer”, stelt Van den Berg.

Het Julifeest is dus niet meer, het Dorpsfeest komt er voor terug. “Op een andere plek wilden we een ook andere naam”, vindt de organisatie. “De naam Dorpsfeest geeft ook veel meer dat samen gevoel. En daar doen we het voor.”

Voorbereidingen

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang, want er staan de nodige activiteiten op het programma. Er is een groot beachvolleybaltoernooi, een grote laserdome, de kleintjes kunnen geschminkt worden en er is een Jeu de Boules-toernooi. Daarnaast is er op vrijdag een verenigingsmarkt, terwijl er op zaterdag een grote braderie is met onder andere foodtrucks. 

“In en om Swifterbant is er niet veel voor jeugd en jongeren”, zegt Van den Berg als het over het programma gaat. “Daarom hebben we speciaal voor hen op vrijdag het grote feest in de tent op het terrein. Het is echt voor iedereen vanaf 14 jaar.”

Coverband

Op vrijdagavond staat er een DJ in de tent op het terrein, op zaterdag komt coverband Amplifier langs. Die laatste avond is voor bezoekers vanaf zestien jaar. “Ben je sportief, hou je van slenteren langs de kramen, of wil toch even live formule 1 kijken? Dat kan ook allemaal”, zegt de organisatie. “Even verderop kunnen de sportievelingen zich uitleven. We willen zoveel mogelijk doen in die drie dagen.”