De Golfslag is één van de drie basisscholen in Swifterbant.
De Golfslag is één van de drie basisscholen in Swifterbant. Archieffoto: ©maartenheijenk.nl

Gemeente praat in Swifterbant eerst met scholen; inwoners komen daarna aan de beurt

Swifterbant

SWIFTERBANT - Als het gaat om een locatie van het nieuwe schoolgebouw in Swifterbant, zijn de eisen en wensen van de professionals uit het onderwijs en kinderopvang bepalend. Pas daarna gaat de gemeente in gesprek met de buurtbewoners.

De ophef over de locatie van de centrumschool aan de Lijzijde in Dronten leidde tot vragen van Sociaal Dronten (voorheen SP) aan B&W. Zij vroegen meteen ook naar de inspraak in Swifterbant.

Verantwoordelijk wethouder Lazise Hillebregt (D66) antwoordt dat Aan Boord en Swifterbant niet met elkaar te vergelijken zijn. In Dronten is al gekozen voor een locatie. Voor Swifterbant vroeg de gemeenteraad pas vorige maand om er versneld aan de slag te gaan. B en W benadrukken dat het proces daar nog in de startblokken staat.

Discussies

Inwoners van Swifterbant zijn al volop in discussie over de locatie van het schoolgebouw. Volgens het gemeentebestuur doet die discussie vermoeden dat er al een officieel inspraakproces gaande is. Dat is niet het geval.

De gemeente praat eerst met mensen die werken in het onderwijs en de kinderopvang. Hun ideeën en wat ze belangrijk vinden voor een goede plek voor de school zijn heel belangrijk bij het kiezen van de uiteindelijke locatie, aldus B&W. Pas als de wensen van de professionals bekend zijn, kijkt de gemeente naar hoe buurtbewoners hierbij betrokken worden.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 18 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden