Afbeelding
Heartbeat4kids

‘Enthousiasme spat er vanaf’ bij Heartbeat4kids in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - In De Hoeksteen in Swifterbant zorgde Heartbeat4kids zondagmiddag voor liedjes, dans en toneel. ,,Het enthousiasme spatte ervan af’’, aldus de organisatoren.

Verslag Heartbeat4kids:

,,Het was weer prachtig, we hebben genoten!’’ ,,We vonden het super.’’ ,,Mag ik de volgende keer ook meedoen?” Zomaar wat reacties van het publiek na de kidspraise ‘Samen’ die Heartbeat4kids zondagmiddag in Swifterbant opvoerde.

Met liedjes, dans en toneel lieten ze horen en zien dat het samen beter gaat dan alleen. Het toneelstuk ging over de Swifterbantse deelneemster aan Heel Holland Bakt, Truus Bakker. Zij stond voor de uitdaging een vruchtencake te bakken en toen ze even wegliep kwamen de ingrediënten tot leven en gingen met elkaar in gesprek. Ze vonden zichzelf allemaal heel belangrijk maar kwamen er ook achter dat ze allemaal nodig waren om een goede cake te bakken.

Het enthousiasme spatte ervan af, zeker bij de liedjes waar de jongens tegen de meisjes mochten zingen. Maar ook klonk er ontroerend ‘Samen voor altijd’ solo gezongen door één van de meisjes. Het publiek zong en klapte vrolijk mee en de techniek was weer uitstekend verzorgd door techniekploeg van de Drontense kerken. Ook een goede samenwerking!

Koe in Kosovo

De kinderen zongen en speelden niet alleen voor zichzelf en voor het publiek maar ook voor een goed doel: een Koe in Kosovo. Hierbij wordt tegen een kleine aanbetaling een koe aan een boer in Kosovo gegeven die het eerste koekalf weer teruggeeft zodat ook deze weer weggegeven kan worden. Zo werken boeren daar samen aan een beter bestaan waardoor ook de kinderen daar weer melk kunnen drinken en naar school kunnen gaan.

Heartbeat4kids is een initiatief van de Taakgoep Jeugd van de gezamenlijke kerken waarbij we basisschool kinderen vanaf groep 4 van alle drie basisscholen in Swifterbant uitnodigen om mee te doen. Samen met de kinderen oefenen we drie maanden voor een uitvoering.

Informatie: Heartbeat4kids@hotmail.nl.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 19 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden