Markanti en Amor Musae zorgen samen voor ‘Hoog Spel in Swifterbant'

Swifterbant

SWIFTERBANT - Toneelvereniging Markanti en muziekvereniging Amor Musae bestaan samen 100 jaar. Ze gaan dit gezamenlijk vieren met de muziek-, film- en theaterproductie ‘Hoog Spel in Swifterbant’. De vier voorstellingen vinden plaats in De Hoeksteen.

Ruim twee jaar na de eerste overlegsessies zijn de voorbereidingen nu in volle gang. De acteurs van Markanti proberen samen met de muzikanten van de brassband, de malletband en de twirlsters van Amor Musae een prachtige voorstelling neer te zetten.

Twee vijandige kampen

In het stuk loopt de ruzie tussen twee leden van het muziekkorps zo hoog op, dat de band plotseling in twee vijandige kampen verdeeld raakt. Dit gaat gepaard met veel strubbelingen.

‘Hoog Spel’ is gebaseerd op de film Fanfare (Bert Haanstra 1958). Het verhaal is door Hans Docter omgeschreven naar de Swifterbantse situatie rond 1970. De regie is in handen van Markanti-lid Pieter Franken en professioneel regisseur Robert Baarda.

Natuur- en milieucoöperatie Rivierduingebied helpt mee met het bouwen van het decor en stelt haar Kalverschuur ter beschikking voor de filmopnames waarvan in de voorstelling gebruik wordt gemaakt.

Hoog Spel in Swifterbant

  • Vrijdag 7 april, 19.30 uur
  • Zaterdag 8 april, 14.00 uur
  • Zaterdag 8 april, 19.30 uur
  • Zondag 9 april, 15.00 uur

NLdoet

Hoog Spel Swifterbant doet op 11 maart ook mee aan de vrijwilligersactie NLdoet. De locatie hiervan is verplaatst van de Tarpanweg naar De Hoeksteen. Daar komen vrijwilligers van 9.00 tot 12.30 uur in actie.

Reserveren: hoogspelinswifterbant@gmail.com

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 18 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden