Grote controles op bedrijventerreinen: „Georganiseerde misdaad nòg beter aanpakken”

Zakelijk

DRONTEN - De gemeente Dronten voert de komende tijd controles uit op bedrijventerreinen. Dat gebeurt samen met het Openbaar Ministerie, politie, omgevingsdienst, brandweer, belastingdienst en netwerkbedrijven. „Controles kunnen altijd en overal plaatsvinden, ook wanneer er geen directe signalen zijn van criminele activiteiten”, aldus de gemeente in een persbericht.

Burgemeester Jean Paul Gebben zegt over de controles: „Zo dringen we illegale activiteiten terug en daarmee houden wij onze bedrijventerreinen veilig en aantrekkelijk.”

Kwetsbaar

Hij constateert dat ondernemers kwetsbaar zijn voor ondermijning: „Ondernemers bij wie het water aan de lippen staat, worden benaderd door criminelen met lucratieve (financiële) voorstellen. Hoewel de verleiding groot kan zijn, is er na acceptatie geen weg meer terug.”

De burgemeester wijst ook op de rol van inwoners en collega-ondernemers: „Met een oplettende blik kunnen we de georganiseerde misdaad nòg beter aanpakken. Een melding helpt enorm en draagt bij aan een veilige woon- en leefomgeving.”

.