Wethouder Peter van Bergen - Leefbaar Dronten
Wethouder Peter van Bergen - Leefbaar Dronten Foto: ©maartenheijenk.nl

Raad begint toch te twijfelen over ‘Polenhotels’ op bedrijventerreinen

Gemeente

DRONTEN - De gemeenteraad heeft in juni op initiatief van CDA en D66 vastgelegd dat er alleen aan de randen van bedrijventerreinen huisvesting van arbeidsmigranten mag komen. Verschillende fracties vragen zich inmiddels toch af waarom het eigenlijk niet op de industrieterreinen zelf kan.

Eric Daniëls is met zijn bedrijf AMH Flevoland verantwoordelijk voor de huisvesting van arbeidsmigranten in de campusflats. Hij vertelde de gemeenteraad donderdag, dat hij de afgelopen jaren twee aanvragen heeft ingediend voor huisvesting op industrieterreinen. Zowel in Biddinghuizen als op de Poort van Dronten werd dat afgewezen door de gemeente. Hij riep de gemeenteraad op om dat standpunt te heroverwegen.

Stuitend

Rob van der Schans (D66) had geen goed woord over voor dat verzoek en noemde het zelfs ‘stuitend’. Paul Vermast (GroenLinks) vond het idee niet zo gek. Een locatie naast Fresh-Care, waar veel Polen werken, heeft in zijn ogen nogal wat voordelen. Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) was het daarmee eens.

Wethouder Peter van Bergen (eveneens Leefbaar Dronten) hield de deur op een kier: „Als het geen effecten heeft, kunnen we het alsnog overwegen.”

Rijksvastgoedbedrijf

De wethouder voegde eraan toe dat er verschillende andere initiatieven zijn om grootschalige huisvesting van ‘Polen’ te realiseren. Zoals bekend is de locatie GroenRijk aan de Rietweg daar één van. Van Bergen gaat binnenkort een overzicht publiceren, maar onthulde alvast dat ook het Rijksvastgoedbedrijf zich heeft gemeld.

Ook vertelde hij dat het Rijk kijkt naar de mogelijkheid van versnelde procedures: „Zodat we tijdig voldoende kwalitatief goede huisvesting kunnen realiseren.”

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 22 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 23 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 23 uur geleden