Mojo en Solarfields starten aanleg grootste zonne-parkeerplaats ter wereld

Zakelijk

BIDDINGHUIZEN - Solarfields en Mojo zijn gestart met het plaatsen van zonnepanelen boven het Lowlands-parkeerterrein. De energieproducent en concertorganisatie spreken over ‘de grootste solar carport ter wereld’.

De bouw ging van start door het plaatsen van de handtekeningen. „Wij ontvangen hier evenementen met tienduizenden bezoekers, het is mooi om hen te inspireren door opwekking van duurzame energie en parkeren op grootse wijze toe te passen”, zei wethouder Ton van Amerongen bij die gelegenheid.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: „We zijn erg verheugd en trots dat ondanks de door het coronavirus ingewikkelde situatie en het niet doorgaan van Lowlands afgelopen zomer, de bouw vandaag op onze parkeerterreinen van start gaat.”

90.000 zonnepanelen

De oppervlakte van het  parkeerterrein beslaat in totaal 35 hectare en biedt ruimte voor 15.000 auto’s. Met behulp van 90.000 zonnepanelen levert het systeem een vermogen van 35 MWp: „Dit staat gelijk aan het stroomverbruik van zo’n 100 festivalweekenden per jaar.” 

De zonnepanelen werken vanaf mei en blijven permanent op deze locatie staan.

!