Afbeelding
Foto: Ben Eekhof

Dronter bedrijven vinden elkaar op nieuw bedrijvenplatform

Zakelijk

DRONTEN - Dronten heeft er sinds kort een nieuw platform bij waar ondernemers elkaar vinden. Online maar vooral ook offline. Bedrijvenplatform Gemeente Dronten wil niet alleen ondernemers met elkaar verbinden maar ook ondernemers aan talenten koppelen. Door samen te werken en samen op te trekken. Inmiddels zijn er ruim 125 bedrijven uit de gemeente lid geworden van het nieuwe platform.

Bedrijvenplatform Gemeente Dronten faciliteert en stimuleert onderlinge verbindingen tussen ondernemers. Initiatiefnemer en voorzitter Cor Spronk: “Wij zijn ervan overtuigd dat, als je weet dat je het lokaal kunt kopen, je daarvoor kiest. Het platform geeft ondernemers inzicht in wat je lokaal allemaal kunt regelen. Zonder verplichting van wederkerigheid, maar juist met het volle vertrouwen dat we samen zorgen dat iedere euro drie keer of meer besteed wordt binnen de gemeentegrenzen.”

Het platform organiseert iedere maand ook diverse fysieke bijeenkomsten. Dit kan een kennissessie zijn of een bedrijfsbezoek bij één van de leden. Naast ‘Lokaal ondernemen’ en ‘Verbinden’ zijn ook ‘Doen wat kan’ en ‘Talent binden en boeien’ kernwaarden van het platform. Spronk: “Wij hebben speciaal aandacht voor de jeugd uit de gemeente Dronten. Samen met ons lid Ichthus College helpen we scholieren bij het maken van een profielkeuze die bij hen past en kijken we naar de mogelijkheid om elk talent te koppelen aan een ondernemer of bedrijf waar ze van jongs af aan al terecht kunnen als ze bijvoorbeeld een stagebedrijf zoeken.”

Ondernemer en geïnteresseerd om aan te sluiten? Het platform organiseert op 14 maart een informatieavond voor bedrijven en zzp’ers die lid willen worden. Aanmelden kan via www.bedrijven-platform.nl.

Bas Jansen

De jongens onder 15 jaar van Shoganai.
Judoteam van Shoganai uit Dronten plaatst zich voor NK 22 uur geleden
Opwekking in Biddinghuizen
Wat is er vrijdag te doen? BAS, Color Purple, cabaret, Pinksterconferentie 23 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap CDA)
Zwembad Swifterbant vóór seizoen 2025 renoveren, Biddinghuizen krijgt inspraak 23 uur geleden