Afbeelding
Foto: Arjan Mulder

Reaal Dronten biedt jeugd gratis fruit op wedstrijddagen

Sport

DRONTEN - Voetbalvereniging Reaal Dronten biedt vanaf 4 februari gratis fruit op wedstrijddagen aan alle jeugdleden. Ook kinderen van bezoekende teams kunnen een gratis stukje fruit pakken, voor of na de wedstrijd.

Sinds vorig voetbalseizoen voert de voetbalvereniging stapsgewijs een aantal veranderingen door in het kantine assortiment. Om aan te sluiten bij behoefte, maar ook bij het programma van JOGG – Teamfit sport. Samen met sportbonden, gemeenten en NOC NSF is er met dit programma aandacht en inzet voor een gezondere sportomgeving. SV Reaal wil hier een actieve bijdrage aan leveren.
“De club biedt het gratis fruit iedere zaterdag aan in samenwerking met een lokale ondernemer, de Koopman, voor alle jeugd en bezoekende jeugd van 4 tot 18 jaar.
Jongere broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook geen probleem en als er over is, dan kunnen de senioren ook een lekker stuk fruit pakken”, zegt Suze Teunissen, Voorzitter bij Reaal Dronten.

De club mikt op gratis fruit voor iedereen, vanaf komend seizoen. Daarvoor wordt nog een sponsor gezocht. “We geven de jeugd nu nadrukkelijk voorrang, omdat we vinden dat we als vereniging ook een vormende taak hebben; laagdrempelig en betaalbaar aanbod van gezondere opties geeft ieder kind de kans ook die keuze te maken. Bij voetballen en sporten in het algemeen hoort nu eenmaal ook een goede verzorging van je gezondheid: voldoende water drinken, niet teveel suiker en vet en door goede voeding met voldoende energie kunnen bewegen. ”
Fans van het broodje gehaktbal, de tosti en het patatje kunnen rustig blijven ademhalen: ook dit hoort bij de sportkantine, zegt Suze Teunissen. “Het gaat erom dat je de keuze hebt. Welke keuze men maakt op de voetbal-zaterdag is natuurlijk aan een ieder. Onderzoek én ervaring leert ons echter dat bij het faciliteren van aanbod, hier ook vaker voor wordt gekozen.”Naast het gratis fruit wordt er door Reaal ook begonnen met het neerzetten van de JOGG-waterton bij jeugdactiviteiten, zodat er water beschikbaar is voor kinderen die meedoen met een activiteit bij de club.

Bas Jansen

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden