Afbeelding

Uitvaartbeurs in Open Hof naar een later tijdstip (coronamaatregelen)

Partnerbijdrages

De voor zaterdag 28 maart geplande uitvaartbeurs in de Open Hof gaat niet door en wordt verplaatst naar een later tijdstip.

Persbericht uitvaartbeurs van begin deze maand:

DRONTEN - Er hebben zich 43 standhouders aangemeld voor de uitvaartbeurs, die op zaterdag 28 maart (12 - 16 uur) wordt gehouden in de Open Hof. Zij komen uit het hele land, maar er zijn ook diverse lokale deelnemers, zoals een notaris, een bloemist en diverse uitvaartondernemers. ā€žWe hebben al complimenten gekregen voor de mooie verscheidenheid aan standhoudersā€, vertellen de organisatoren.

Het is alweer enige tijd geleden dat er in Dronten een uitvaartbeurs is gehouden. Het idee om het weer op te pakken, ontstond tijdens een gesprek van twee ondernemers met Hospice Dronten. Diana Smit van Mijn Laatste Ik uit Almere en Gilbert den Hertog van Uitvaartplan uit Zwolle kregen veel enthousiaste reacties en besloten door te pakken.

Waarom een uitvaartbeurs? ā€žMensen weten vaak niet wat ze aan moeten met hun laatste afscheidā€, antwoordt Diana, ā€žZe denken er niet over na en dat betekent feitelijk dat ze de ā€˜achterblijversā€™ ermee opzadelen. Daarom zeggen wij: zorg ervoor dat je in ieder geval iĆØts op papier zet. En daar hoef je niet mee te wachten tot je oud bent. Je bent echt niet de enige, want op dit soort beurzen zie je heel veel twintigers en dertigers.ā€

Gilbert voegt eraan toe dat bezoekers op de beurs zullen ervaren dat er heel veel mogelijk is bij hun afscheid: ā€žDenk bijvoorbeeld aan een videoboodschap.ā€ Hij heeft een boekje gemaakt met alle keuzes die op de beurs worden aangeboden. En de bezoekers gaan tevens naar huis met een goody bag.

ā€žWe willen deze dag ook gebruiken om het hospice in het zonnetje te zettenā€, aldus Smit en Den Hertog. Na afloop van de beurs storten zij een bedrag op de rekening van Hospice Dronten.

Uitvaartbeurs

Zaterdag 28 maart, 12 - 16 uur
Open Hof in Dronten
Organisatie:
Gilbert den Hertog, uitvaartplan.com
Diana Smit, www.mijn-laatste-ik.nl

Overzicht coronamaatregelen