Afbeelding
Aangeleverd

Zuidberg maakt écht werk van jou

Partnerbijdrages

Zuidberg Techniek uit Ens is op zoek naar gekwalificeerd personeel en houdt daarom op vrijdag 24 september van 16.00 tot 21.00 uur een banenmarkt, waarbij mensen die interesse hebben in een baan bij Zuidberg kunnen kennismaken met het bedrijf. “Wat ze gaan zien? Een bedrijf in bedrijf. Alle afdelingen gaan open en we laten zien dat we met de nieuwste machines en methodieken werken”, aldus HR-manager Gert Leusink.

Gerichte kennismaking
De banenmarkt is zeker niet te vergelijken met een open huis. Beter is om te spreken van een gerichte kennismaking. “Mensen worden ontvangen in de centrale ruimte. Daar staat een aantal van onze producten. Daarna kunnen bezoekers aangeven voor welke vacature ze belangstelling hebben en gaan ze met een medewerker naar de desbetreffende afdeling. Zo krijg je een link tussen de bestaande werknemer en een potentiële werknemer en kunnen bezoekers zelf zien hoe een werkdag eruit ziet bij Zuidberg, waarbij er zeker geen gelikt verhaal wordt verteld”, aldus Leusink.

Zelf Zuidberg ervaren
Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers op ontspannen wijze te horen aan welke criteria ze moeten voldoen bij een bepaalde vacature. “Een BBL-opleiding (werken en leren) is ook een mogelijkheid. In onze fabrieken wordt uitleg gegeven met welke machines en systemen er op een veilige manier wordt gewerkt. Veiligheid en medewerkerstevredenheid staan hoog in het vaandel bij Zuidberg.” Bezoekers kunnen op deze manier, onder het genot van een hapje en een drankje, zelf ervaren of er een match is met het bedrijf uit Ens.

(Tekst gaat verder onder de foto)Marktleider 
Tijdens de banenmarkt wordt een filmpje over de historie van het bedrijf vertoond. Zuidberg bestaat sinds 1982 en is uitgegroeid tot een van de meest gespecialiseerde en innovatieve productiebedrijven in de agrarische sector. Het familiebedrijf is marktleider van fronthefsystemen op tractoren, tandwielkasten en rupsbandsystemen. Zuidberg bestaat uit vier moderne hightech productiebedrijven. Alle producten worden op één locatie in Ens ontwikkeld. In de moderne staalfabriek produceert Zuidberg naast haar eigen producten ook halffabricaten of eindproducten, met of voor de klanten. Wij groeien nog steeds. Onze grootste klanten zijn de tractorfabrikanten. Over de hele wereld zie je daar momenteel een groei en wij profiteren mee”, besluit Leusink.

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 20 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 21 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 21 uur geleden