Afbeelding
Foto: Aangeleverd

De beste tips voor het effectief vullen van je afvalcontainer

Partnerbijdrages

Of het nu tijd is om je kelder op te ruimen of je keuken af te breken, een afvalcontainer huren Dronten is een van de beste manieren om al dat afval te verwerken. Door je container met alles te vullen, van oude meubels tot kapotte apparaten, kunnen deze heavy-duty containers wat de meeste afvalinzamelingsprogramma’s niet aankunnen. Hoewel je alles doelloos kunt opstapelen, zijn er manieren om je afvalcontainer efficiënt te laden om de ruimte te maximaliseren. Je wilt tenslotte zoveel mogelijk inpakken om je huurkosten laag te houden. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je afvalcontainer te halen.

Doe lichte items in zakken

Kleding, papieren documenten en oud piepschuim kunnen op een winderige dag uit je afvalcontainer vliegen. Lichtere materialen moeten in zakken worden gedaan voordat ze in je container worden gegooid. Houd tijdens je project grote vuilniszakken bij de hand, zodat je deze kunt verzamelen terwijl je bezig bent. Met zakken kun je ook afvalcontainers vrijmaken voor al dat andere afval. 

Weet wat je wel en niet mag weggooien

Een belangrijke stap is om te begrijpen wat je in je afvalcontainer mag laden. Bouwafval, zoals gipsplaten, gips en dakshingles zijn allemaal prima. Ook zijn meubels, apparaten en buitengereedschap toegestaan. Maar dit is wat er waarschijnlijk verboden is:

  • Verven, beitsen en lakken 
  • Gevaarlijke stoffen, waaronder huishoudelijke reinigingsmiddelen en pesticiden
  • Batterijen, computerschermen en ander elektronisch afval

Hoewel de bovenstaande materialen niet zijn toegestaan, accepteren de meeste afvalcontainerbedrijven bijna al het andere. Als je het niet zeker weet, vraag het dan altijd voordat je het erin gooit.

Zie het als een legpuzzel

Als je grote stukken weggooit, zoals een koelkast of een bank, zullen deze items gaten in je prullenbak creëren. Vul deze ruimtes met kleinere items om de ruimte te maximaliseren. Als je grote, platte materialen zoals tegels of houten planken hebt, leg deze dan langs de bodem voordat je er afval op stapelt. 

Vul de afvalcontainer gelijkmatig

Containers kunnen instabiel worden als er aan één kant zwaardere dingen worden geladen. De bak kan omvallen, waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat. Verdeel zwaardere afvalstoffen, zoals apparaten en oude bakstenen, langs de bodem. Stapel vervolgens de lichtere items erop. Hoewel het moeilijk kan zijn om materialen op gewicht te ordenen, kan deze kleine extra inspanning een lange weg gaan. 

Betere plannen leiden tot betere resultaten

Het is niet zo dat het laden van je afvalcontainer moeilijk is - het is dat een beetje planning de efficiëntie kan verbeteren. Niet alleen bespaar je jezelf tijd en stress, je inspanningen kunnen je zelfs een beetje geld besparen.

Maak het nooit te vol

Je afvalcontainer moet naar een andere locatie worden vervoerd als deze eenmaal vol is. Je moet er dus voor zorgen dat het niet vol zit met spullen die er onderweg uit kunnen vallen. Een hoop puin dat uit je container hangt, heeft iemand pijn gedaan. Veel bedrijven kunnen weigeren een overvolle container te vervoeren. Organiseer dus ofwel je afval om alles passend te maken, of overweeg een extra afvalbak te huren.