Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuw bedrijfspand voor De Boer Dental na flinke groei

Partnerbijdrages

De leverancier van medische producten, De Boer Dental, heeft besloten om een nieuwbouwpand in Harkema te laten bouwen. Dit nieuwbouwpand is recentelijk opgeleverd, waardoor De Boer Dental klaar is voor de komende jaren. In deze jaren wordt een aanhoudende groei verwacht, net zoals in de afgelopen jaren al het geval was. Door op de juiste momenten de juiste keuzes te maken, heeft De Boer Dental een gigantische groei door weten te maken.

Deze groei is deels te danken aan de coronapandemie. Voor de pandemie was De Boer Dental actief als groothandel in de wereld van tandartsproducten. Deze producten werden op grote schaal verkocht, maar er was uiteraard maar een beperkt aantal tandartspraktijken in ons land. Toen de coronapandemie in 2020 uitbrak, was De Boer Dental daarom op zoek naar andere afzetmogelijkheden.

De eigenaar, Thomas de Boer, besloot om de pijlen op corona producten te richten. Het ging hierbij in eerste instantie om coronatesten, mondkapjes en nitril handschoenen. Met deze producten wist De Boer Dental al snel veel medische instellingen blij te maken. Elke medische instelling was in die periode immers op zoek naar dergelijke producten en hun reguliere inkoopkanalen hadden geen voorraad meer.

Doordat De Boer Dental in staat was om de juiste producten aan te bieden, verwelkomde het bedrijf al snel veel medische instellingen als klant. Door deze samenwerking(en) kwam De Boer Dental er achter dat er ook naar andere producten vraag was. Men besloot daarom om het assortiment uit te breiden, onder meer met desinfectiemiddelen en andere disposables. Ook de consumentenmarkt werd niet vergeten, want velen wilden een mondkapje kopen en een zelftest kopen.

Door de gedurfde keuze groeide De Boer Dental ontzettend hard. Deze groei was uiteraard welkom, maar bracht ook meerdere uitdagingen met zich mee. “Om aan de blijvende vraag te kunnen voldoen, hebben we meerdere bedrijfspanden op het industrieterrein gehuurd. Dit waren uiteindelijk 4 loodsen, waarin ons gehele assortiment opgeslagen was. Het was echter bij sommige bestellingen noodzakelijk om langs alle 4 de loodsen te gaan om producten te verzamelen. Dit kostte veel tijd, maar daar hebben we nu geen last van meer van. Met de opening van ons nieuwe bedrijfspand hebben we nu alle producten weer op één plek liggen. Dit levert een flinke tijds- en kostenbesparing voor ons bedrijf op”, aldus eigenaar Thomas de Boer.

Met het nieuwe bedrijfspand moet de groei in de komende jaren in goede banen geleid worden. Men verwacht bij De Boer Dental namelijk dat de groei aan blijft houden. Veel medische instellingen zijn als klant bij De Boer Dental blijven ‘plakken’ en blijven dit naar verwachting ook de komende jaren doen. Met de opening van het nieuwe magazijn speelt de firma daar perfect op in.

Afbeelding
Voetbalcompetitie begint voor Dronter ploegen met louter gelijkspelletjes 1 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hillebracht hijst vlag voor een 'groene, eerlijke en betere wereld' 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 22 uur geleden