Afbeelding
Foto: Eigen foto

BrugMedia bestaat dertig jaar: Opmaakstudio en binnendienst

Partnerbijdrages

BrugMedia heeft een eigen studio met grafisch vormgevers. Het enthousiaste team van creatievelingen denkt mee over een concept en vertaalt dit naar beelden die bij jouw organisatie passen. Van advertenties en nieuwsbrieven tot visitekaartjes en een nieuwe huisstijl, wij ontwerpen het aan de hand van jouw verhaal, jouw idee en jouw DNA.

Die creatievelingen zijn met z’n vijven. Silke van Lohuizen, Almar van Lohuizen, Jorn Jansen, Lise Valent en Joost Gabriels.

“De opmaakstudio is vanaf het begin, dertig jaar geleden, onderdeel geweest van BrugMedia”, vertelt Silke. “Heel vroeger, toen was ik er nog niet bij, werden advertenties uitgeknipt, opgeplakt en ging het naar de drukkerij. Toen ik bij BrugMedia kwam, was alles al digitaal. De pagina’s werden digitaal gemaakt, maar wel op cd-rom gebrand en vervolgens ging iemand met de auto en de cd naar de drukkerij. Dat is in de loop van de jaren dus enorm veranderd door de digitalisering.”

“Alles is veel meer geautomatiseerd”, zegt Almar. “De snelheid van werken is heel erg veranderd. Toen ik hier zestien jaar geleden kwam, zaten we met twaalf, dertien man en werkten we op maandag en dinsdag tot elf uur ’s avonds door. Die dagen gingen we hier standaard eten halen. Nu zijn we om vijf uur klaar.”

De Ontwerpstudio van BrugMedia maakt ook kranten voor andere uitgevers. Silke: “Alles bij elkaar zijn het gemiddeld tien krantentitels per week. Het wisselt een beetje want sommige kranten komen maar eens in de twee weken of eens per maand uit. We maken ook kranten voor derden. Bijvoorbeeld jubileumkranten voor bedrijven of verenigingen. Dat regelen we ook van de start tot het eindproduct.”

Inmiddels doet de Ontwerpstudio veel meer dan kranten en advertenties opmaken. BrugMedia groeide in de loop van de jaren uit tot een uitgeverij met een marketing- en communicatiebureau. Als een klant vraagt om een folder of een huisstijl, wordt die gemaakt, want BrugMedia wil klanten graag ontzorgen. Dat ontzorgen groeide uit tot het verzorgen van de complete marketing en communicatie, van het schrijven van de nieuwsbrieven, het dagelijks bijhouden van de socialmediakanalen tot het bouwen van de websites.

De Ontwerpstudio verzorgt daar de vormgeving voor. Jorn: “Reclamewerk en folders, huisstijlen en logo’s, brochures, magazines, presentatiemappen, raambelettering, menukaarten; we verzorgen het van ontwerp tot eindproduct’ van maken.”

Dat drukken doet BrugMedia niet zelf. Silke: “Dat besteden we uit. Uit ervaring weten we waar we moeten drukken, dat zijn goede bedrijven die we al lang kennen. Dat scheelt wel, want dat hoeft de klant niet zelf uit te zoeken.”

In de afgelopen jaren is ook het vormgeven en realiseren van websites erbij gekomen, maar bijvoorbeeld ook de vormgeving van socialmediaberichten.

Dynamische Binnendienst BrugMedia

Bij BrugMedia werken dertig mensen. “We doen het hier met z’n alles”, zei de directie vorige week op de jubileumpagina’s. Zonder de binnendienst komen er geen kranten uit en gaan website niet online.

Bianca Schutte werkt sinds 1999 bij BrugMedia, waarvan een groot aantal jaren op de binnendienst. Via het voormalige kantoor in Genemuiden, BrugTV en de buitendienst van de Stadskoerier kwam ze in 2006 terecht op het kantoor in Kampen. Sinds 2019 is ze verantwoordelijk voor de receptie en telefoon, heeft ze de bezorging van al onze kranten onder haar hoede en doet ze nog telefonische verkoop.

Wat het leuke is van werken bij BrugMedia? “De dynamiek en de diversiteit. Vooral de binnendienst is dynamisch, je werkt samen met alle afdelingen, met communicatie, de redactie en media-adviseurs en natuurlijk nog met de klanten van buiten, het is een hele leuke interactie.”