Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Elektromagneten kopen

Partnerbijdrages

Elektromagneten kopen is leuk als je voor jezelf een elektrisch systeem wilt bouwen. Een elektromagneet vervangen kan natuurlijk ook.

Wanneer je als professional of serieuze hobbyist met elektrische componenten bezig bent, dan kom je op een zeker moment elektromagneten tegen. Een mooi voorbeeld van waar deze gebruikt worden, is in systemen om deuren of ramen op afstand te vergrendelen. Magnetisme kan namelijk met elektriciteit opgewekt worden. Hoe dit werkt en waar je elektromagneten kunt kopen, lees je in dit artikel.

Hoe werken elektromagneten?

Elektromagneten lijken heel simpel, je zet er stroom op en de magneet springt aan. Maar hoe werkt dit precies? Wanneer door een draad stroom loopt, wordt deze magnetisch. Door de vorm van de draad en de stroomsterkte, wordt de kracht van de magneet bepaald. Door de draad te buigen tot een spoel, kan een krachtige magneet ontstaan. Een ijzeren kern in de spoel kan als krachtigere magneet dienen. Na uitschakeling van de stroom, verliest hij zijn magnetisme. Bij een nieuwe elektromagneet kopen, is het van belang om bekend te zijn met de specificaties. Ook dien je een inschatting te maken van hoe sterk de magneet moet zijn.

Leuke combinatie: elektromagneet en reed contact

Wanneer je wilt weten welke elektromagneten te koop zijn, dan kun je deze pagina bekijken: https://www.tme.eu/nl/katalog/elektromagneten_100637/. In dezelfde webshop met elektronische componenten zie je ook de reed contacten staan. Wanneer je zelf met elektrische componenten systemen wilt maken, is het leuk om met deze twee onderdelen te werken. Een reed contact is namelijk een soort schakelaar die middels een magneet aan of uitgezet kan worden. Denk aan een alarm wanneer een deur geopend is of juist gesloten wordt. Met een elektromagneet zou het in theorie mogelijk zijn om op afstand zo’n deur of raam te sluiten. Middels de reed contacten kan gezien worden of de deur of het raam daadwerkelijk gesloten is.

Internationale distributeur van elektrische componenten

Voor elektrische onderdelen kun je de website van tme.eu bezoeken. Hier vind je de in dit artikel genoemde onderdelen evenals zo’n half miljoen andere onderdelen. Een aanrader dus voor de elektricien, installateur en hobbyist.

TME - wereldwijde distributeur van elektronische componenten

TME is een internationale distributeur van elektronische componenten, elektrotechnische onderdelen, werkplaatsuitrusting en industriële automatisering. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring, groeien steeds verder en betreden nieuwe markten. Wij hebben momenteel 11 dochterondernemingen, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de Verenigde Staten en China, en hebben plannen om er nog meer te openen. Wij hebben meer dan 1.200 werknemers en onze zendingen gaan naar meer dan 150 landen over de hele wereld. Ondanks ons wereldwijde bereik blijven wij een familiebedrijf. Wij geloven dat een positieve werksfeer en een individuele benadering van elke werknemer ons in staat stelt de beste resultaten te bereiken.

Afbeelding
Voetbalcompetitie begint voor Dronter ploegen met louter gelijkspelletjes 1 uur geleden
Afbeelding
Wethouder Hillebracht hijst vlag voor een 'groene, eerlijke en betere wereld' 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 22 uur geleden