Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Het beste voedsel om te eten als je wilt afvallen

Partnerbijdrages

Hoewel geen enkel voedsel een magisch wondermiddel is voor gewichtsverlies, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je kunnen helpen je doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. De meeste voedingsmiddelen die deel uitmaken van een afslankdieet hebben een paar dingen gemeen: ze bevatten veel vezels, waardoor je je langer vol voelt en ze hebben een lage energiedichtheid, wat betekent dat je een behoorlijke portie kunt eten zonder het te overdrijven met calorieën. Neem de volgende voedingsmiddelen voor gewichtsverlies op als onderdeel van je gezonde maaltijden afvallen, en je zult het gemakkelijker vinden om je doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken.

 Bonen

Alle bonen bevatten veel vezels, wat je vriend is als je probeert af te vallen, omdat het je langer een vol gevoel geeft en zo het hongergevoel onder controle houdt. In een studie uit 2022 in de Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics brachten onderzoekers meer gewichtsverlies in verband met degenen die hun bonenconsumptie verhoogden. Het eten van bonen en peulvruchten wordt ook in verband gebracht met verschillende andere gezondheidsvoordelen, waaronder het verlagen van de bloeddruk, het verlagen van het LDL-cholesterol en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Bonen bevatten vrij weinig calorieën en leveren ook eiwitten. Probeer ze eens in huisgemaakte vegetarische burgers, soepen en salades.

Zalm

Zalm is een rijke bron van hoogwaardige eiwitten en levert veel “goede” omega-3-vetzuren. Een recensie uit 2019 in Nutrition Research Reviews suggereert dat mensen die zowel magere als vette vis eten, zoals zalm, de neiging hebben om op natuurlijke wijze hun algehele calorie-inname te verminderen, wat helpt bij gewichtsverlies en gewichtsbeheersing. Zalm eten kan een heerlijke en veelzijdige manier zijn om je aanbevolen twee wekelijkse porties hart-gezonde vis binnen te krijgen. Houd hier rekening mee als je je mealprep doet! 

Eieren

Eieren zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten, vetten en essentiële voedingsstoffen, zoals vitamine D en choline. Het zijn de eiwitten en het tijdstip waarop we ze eten, waardoor ze vooral een krachtpatser zijn voor gewichtsverlies. Het eten van een eiwitrijk ontbijt bevordert gewichtsverlies, omdat eiwitten het verzadigingsgevoel verhogen terwijl het de honger- en eetlusthormonen reguleert, waardoor je hongergevoel tot de lunch wordt gestild. Een onderzoek uit 2020 in The International Journal of Environmental Research and Public Health wees uit dat het eten van eieren bij het ontbijt ervoor zorgde dat mensen zich meer verzadigd voelden dan degenen die ontbijtgranen aten, waardoor ze minder aten bij de volgende maaltijd.

Amandelen

Amandelen zijn een uitstekende bron van vezels en bevatten veel eiwitten. Door voedsel te eten met een een-tweetje vezels en eiwitten, kun je je langer vol voelen, waardoor het minder verleidelijk wordt om tussen de maaltijden door naar een minder gezond tussendoortje te grijpen. Een recensie uit 2021 in Nutrients suggereert dat het eten van amandelen wordt geassocieerd met een lagere lichaamsvetmassa, lagere tailleomtrek en minder buikvet (naast tal van andere gezondheidsvoordelen). Rijk aan vitamine E en een goede bron van hart-gezonde mono- en meervoudig onverzadigde vetten, amandelen zijn een goede keuze om over een salade of soep te strooien.

Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 1 uur geleden
Afbeelding
Markt bij Ontmoetingspark Buiten: "Het aanbod is heel divers" 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijke belastingen stijgen allemaal met 6,3% en dat vinden B&W nog schappelijk 23 uur geleden