Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wist jij dat je je woonverzekeringen gewoon online kunt afsluiten?

Partnerbijdrages

Niemand moet eraan denken dat zijn of haar woning forse schade oploopt. Toch is het niet onverstandig om de mogelijke scenario’s die tot deze schade zouden kunnen leiden, een keer uit te werken. Heb jij een oud huis met een oud elektriciteitsnetwerk? Brand jij vaak kaarsjes in jouw huis? Is jouw cv-ketel sterk verouderd? Het zijn allemaal risico’s op schadeposten en daarom is het belangrijk om te zorgen dat je alvast maatregelen neemt. Daarmee bedoelen we niet alleen dat je voorzichtig bent met vuur en het onderhoud aan je woning laat uitvoeren, maar ook dat je de juiste verzekeringen neemt. Wij laten je zien welke woonverzekeringen je kunt nemen om eventuele schade snel te kunnen afhandelen. Je kunt dit namelijk eenvoudig en snel online regelen. 

Je spullen goed verzekerd

Wanneer het gaat over een woonverzekeringen maken we onderscheid tussen twee categorieën: de inboedelverzekering en de opstalverzekering. De inboedelverzekering is een verzekering die aan iedereen aan te raden is. Het maakt namelijk niet uit of je veel of weinig spullen hebt, als je alles in een keer moet vervangen, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Het is daarom belangrijk dat je een inboedelverzekering passend voor jou gaat samenstellen zodat eventuele schade aan jouw bezittingen goed en snel afgehandeld kan worden. Heb je schade opgelopen, dan kun je even contact opnemen met je verzekeraar. Deze zal jou vragen naar de bewijsstukken of iemand langssturen om de schade op te nemen. Vervolgens wordt alles in het werk gesteld om jou zo snel mogelijk te helpen zodat je deze vervelende situatie zo snel mogelijk achter je kunt laten. 

Welke opstalverzekering heb je nodig? 

Als jij de eigenaar bent van de woning waar je nu in woont, dan heb je ook een opstalverzekering nodig. Je kunt kiezen voor de opstalverzekering Univé die je kunt vinden op de site van deze verzekeringmaatschappij. Je kunt hier zien dat je uit twee soorten opstalverzekeringen kunt kiezen: de basisverzekering en de all-riskverzekering. De all-risk optie verzekert net even meer dan de basisverzekering, zoal bijvoorbeeld ruitbreuk en schade die is ontstaan als gevolg van een ongelukje. Kijk daarom even goed wat het beste bij jou past. Je kunt vervolgens je verzekeringen meteen afsluiten, sterker nog; wanneer je meerdere opties tegelijkertijd afsluit, dan kun je profiteren van mooie kortingen. Je bent daardoor dus niet alleen snel verzekerd, maar ook nog eens tegen een heel scherpe maandpremie. 

Bereken je premie 

Wanneer je wilt weten welke verzekeringen jij nodig hebt om je woongenot te optimaliseren, dan kun je even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan. Hier vindt je handige tools waarmee je snel kunt berekenen wat je maandelijks kwijt zult zijn aan je verzekeringen. Je zult zien dat het een laag bedrag is. Voor dit bedrag koop je heel veel financiële problemen af. Laten we uiteraard hopen dat je nooit schade zult krijgen, maar mocht het zich al voordoen dan is het beter dat je dit zo goed mogelijk kunt afhandelen.

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 6 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 7 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 7 uur geleden