De start van de aanleg van het strand in april 2015.
De start van de aanleg van het strand in april 2015. ©maartenheijenk.nl

Strandpaviljoen Bremerbaai bij Biddinghuizen is vandaag geopend

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - Het nieuwe strandpaviljoen Bremerbaai bij Biddinghuizen is sinds vanmorgen tien uur open voor het publiek. Het paviljoen maakt deel uit van het nieuwe strand aan het Veluwemeer, dat is aangelegd door de gemeente Dronten. Het strand en het paviljoen worden officieel geopend op zaterdag 11 juni tijdens het Bremerbaai Festival.

,,Er moeten nog wel wat kleine dingetjes gebeuren aan de afwerking, maar we kunnen draaien’’, meldt het nieuwe paviljoen op facebook, ,,Gisteren hebben we een training gehad om met een topteam het seizoen te kunnen aftrappen.’’

Het strandpaviljoen is gerealiseerd door Aquacentrum Bremerbergse Hoek. Zij verzorgen ook het dagelijkse onderhoud van het strand. Het paviljoen heeft een restaurant met 60 plaatsen en daarnaast een gedeeltelijk overdekt terras met 100 zitplaatsen.

Twee miljoen euro

Het hele project heeft ongeveer 2 miljoen euro gekost. Bijzonder is dat er bij dit strand echt gezwommen kan worden. Waar het water op andere stranden aan het Veluwemeer net boven de knieën komt, is er bij de Bremerbaai een zwemgedeelte van 1.80 meter diep. Het strand is 300 meter lang, heeft 150 parkeerplaatsen en er is een pier van 160 meter.

De totstandkoming van dit recreatiegebied is een samenwerking tussen de coöperatie Gastvrije Randmeren en de gemeente Dronten en wordt gesubsidieerd door de provincie en vanuit Brussel.