Wethouder Dirk Minne Vis en andere betrokkenen bij de afronding van de opknapbeurt van industrieterrein Spelwijk in Swifterbant.
Wethouder Dirk Minne Vis en andere betrokkenen bij de afronding van de opknapbeurt van industrieterrein Spelwijk in Swifterbant. Ā©maartenheijenk.nl

Noorderbaan Biddinghuizen en Staalwijk Dronten in 2017 aangepakt

Partnerbijdrages

SWIFTERBANT - Als het aan de gemeente Dronten ligt gaat volgend jaar de schop de grond in bij de Noorderbaan (Biddinghuizen) en Staalwijk (Dronten). Beide industrieterreinen moeten worden opgeknapt naar het voorbeeld van Spelwijk in Swifterbant.

Wethouder Dirk Minne Vis was vanmiddag in Swifterbant ter gelegenheid van de oplevering van de revitalisatie van industrieterrein Spelwijk. Daar is het openbaar terrein in overleg met de ondernemers opnieuw ingericht en is het groen teruggebracht.

De wethouder vertelde bij die gelegenheid dat de gemeente soortgelijke plannen heeft voor Noorderbaan en Staalwijk. Daarover worden momenteel gesprekken gevoerd met de ondernemers aldaar.

Provincie betaalt mee

In Spelwijk kostte de opknapbeurt 130.000 euro, waarvan de helft door de provincie is betaald. Ook voor Biddinghuizen en Dronten gaat de gemeente de provincie vragen om mee te betalen.

Het werk aan deze industrieterreinen moet uiterlijk 2019 gerealiseerd zijn, maar als het aan de gemeente Dronten ligt gebeurt het sneller. Het streven is dat volgend jaar de schop de grond in gaat.