Afbeelding
Foto: brugmedia.nl

Walibi vindt dat een gesprek voldoende was

BIDDINGHUIZEN - In attractiepark Walibi Holland werd begin juni een groep jonge vrouwen geïntimideerd, maar de daders mochten gewoon op het park blijven. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) was daar niet over te spreken, maar volgens Walibi was de aanpak voldoende. 

De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, schreef in een reactie dat Walibi in dit geval geen zerotolerancebeleid had gevoerd. "Tegenwoordig horen we steeds meer dat er seksuele intimidatie plaatsvindt. Ten eerste moeten wij dit als samenleving zien te voorkomen, maar als het helaas toch gebeurt, moeten we ook op een juiste manier ingrijpen. Hoewel een woordvoerder van Walibi aangeeft dat dit gedrag niet getolereerd wordt, moesten de jongens pas het park uit als er meer klachten kwamen. Dat is geen zerotolerancebeleid, dat is pas ingrijpen als het wéér te laat is."
Een woordvoerder van Walibi meldt na anderhalve week stilte dat het park het daar niet mee eens is. "Wij voeren een strikt zerotolerancebeleid, maar dat geeft ons ook de verantwoordelijkheid streng in te grijpen wanneer het moet en genuanceerd wanneer een complexe situatie daar naar vraagt.”
Volgens de woordvoerder was een gesprek met de daders voldoende. "In dit geval is er een gesprek geweest met de jongens én het groepje meiden. Voor de meiden was de situatie afgedaan nadat de jongens zijn aangesproken op hun gedrag. Op basis daarvan mochten de jongens hun dag in Walibi voortzetten.”