Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

JOVD duidelijk richting Walibi: ‘Stop het gedogen van intimidatie’

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Zeven jonge vrouwen zijn onlangs geïntimideerd in een wachtrij voor een attractie in Walibi Holland en daar reageert de Flevolandse afdeling van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) nu op. Het stelt dat Walibi geen zerotolerancebeleid heeft gevoerd tegenover de daders. 

De vrouwen werden geïntimideerd in een rij voor de achtbaan Xpress, waarop de daders werden aangesproken door een medewerker van het park en zij een waarschuwing kregen. Bij een volgende klacht zouden de jongens van het park moeten. Dat is de JOVD tegen het zere been, zo stelt voorzitter Willemijn Vink in een reactie. “Dat dit heeft plaatsgevonden is op zichzelf al walgelijk, maar de reactie van het pretpark zelf vinden wij ook niet oké.”

Volgens Vink had Walibi harder in moeten grijpen. “Tegenwoordig horen we steeds meer dat er seksuele intimidatie plaatsvindt. Ten eerste moeten wij dit als samenleving zien te voorkomen, maar als het helaas toch gebeurt, moeten we ook op een juiste manier ingrijpen. Hoewel een woordvoerder van Walibi aangeeft dat dit gedrag niet getolereerd wordt, moesten de jongens pas het park uit als er meer klachten kwamen. Dat is geen zerotolerancebeleid, dat is pas ingrijpen als het wéér te laat is.”

Extra maatregelen

Vink en de andere JOVD’ers willen dat Walibi Holland extra maatregelen neemt om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. “Onderstreep het zerotolerancebeleid door het daadwerkelijk uit te voeren, mocht zo’n situatie zich in de toekomst weer voordoen. En overweeg uitgangen en meer licht in rijen om zulke gebeurtenissen zo goed als het gaat te voorkomen. Want hoewel Walibi zichzelf beschrijft als ‘hét attractiepark waar jong en oud hun grenzen kunnen verleggen’, zijn dit de grenzen die het park absoluut moet bewaken”, aldus Vink. 

Walibi Holland is gevraagd om een reactie.