Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Politie verricht in het noorden twee aanhouding met link naar drugslab in Dronten

112

ASSEN - De politie heeft dinsdagochtend een 28-jarige inwoner van Roden en een 35-jarige inwoner van Assen aangehouden in een onderzoek naar het produceren van synthetische drugs. Het vermoeden bestaat dat er een link is met een drugslaboratorium in Dronten.

Naast de twee aanhoudingen doorzochten agenten vijf woningen in Groningen, Assen, Roden en Beilen. Daarbij werd onder andere gezocht naar grondstoffen voor het maken van synthetische drugs en ander bewijsmateriaal.

In december werd in het Friese Suwâld een groot drugslab ontdekt. De mannen die vandaag zijn aangehouden, worden verdacht van betrokkenheid bij dit drugslab. In de auto van de verdachten werden grondstoffen gevonden voor het maken van drugs.

Zelfde grondstoffen in Dronten

„In een loods in Leek en Dronten werden deze zelfde grondstoffen gevonden. Ook daar bleek een link te zijn met de twee verdachten”, aldus de politie. In Zuidlaarderveen werd een lab in aanbouw aangetroffen waarbij het sterke vermoeden bestond dat ook daar het tweetal bemoeienis mee had.