De bustour deed ook Ketelhaven aan.
De bustour deed ook Ketelhaven aan. Foto: gemeente Dronten.

Busrit opent ogen van inwoners die over de toekomst van Dronten gaan

Gemeente

DRONTEN - De ruim honderd inwoners, die meebeslissen over de toekomst van de gemeente Dronten, kregen zaterdag een busrit door de gemeente. Het doel was om hen bekend te maken met de hele gemeente Dronten en niet alleen hun directe woonomgeving.

Het zogenaamde ‘Toekomstberaad’ bestaat uit een dikke honderd uitgelote inwoners. Zij komen dit najaar met voorstellen over Dronten in het jaar 2050. De gemeenteraad neemt daarover uiteindelijk een beslissing.

Twee bussen

Het Toekomstberaad startte vorige maand met een kennismaking. Daarna was er een avond met experts die iets vertelden over hun vakgebied. Zaterdag stonden er twee bussen klaar. In elke bus vertelde een gids over de gemeente.

“Zelfs inwoners die al 40 jaar in Dronten wonen werden nog verrast met nieuwe informatie”, aldus de gemeente in een persbericht, “De meesten kennen de kern van Dronten wel, maar niet iedereen is even bekend met het buitengebied, Swifterbant, Biddinghuizen, Ketelhaven. De reacties op de bustour waren dan ook erg positief.”

Dronten in 2050

DeDrontenaar.nl zoekt mensen met bijzondere hobby's.
Zet jouw bijzondere hobby in de schijnwerpers via DeDrontenaar.nl 16 uur geleden
De Kampersluis bij Ketelhaven.
Wat is er maandag te doen? Kampersluis, opgroeicafé, dinosaurussen 17 uur geleden
Van Hanegem tijdens een bijeenkomst in Kampen.
Andy Snijdt Hout | Volksheld Willem van Hanegem Andy Snijdt Hout 17 uur geleden