Burgemeester Jean Paul Gebben
Burgemeester Jean Paul Gebben ©maartenheijenk.nl

Aangifte doen is volgens burgemeester fluitje van een cent: „Binnen vijf minuten gedaan”

112

DRONTEN - „Aangifte doen is buitengewoon simpel”, zegt burgemeester Jean Paul Gebben, „Het is binnen vijf minuten gedaan.”

De kersverse burgemeester reageerde daarmee op een uitlating van Trudy Stoker (VVD), die had gesteld dat aangifte doen een ‘heidens karwei’ is.

Fietsendiefstallen

Het onderwerp kwam ter sprake bij de vragen van de VVD over de diefstal van scooters en fietsen bij station Dronten. Gesuggereerd wordt dat dit een groot probleem is, terwijl er volgens de politie weinig aangiftes binnenkomen.

„Natuurlijk vallen de cijfers altijd tegen, want elke gestolen scooter en fiets is er één te veel”, reageerde de burgemeester, „Maar de cijfers van diefstallen van scooters vallen eigenlijk wel mee. De cijfers zijn hetzelfde als vorig jaar.”

Landelijk probleem

Volgens Gebben is het een landelijk probleem dat niet iedereen aangifte doet. „Mensen kunnen geen grotere fout maken dan geen aangifte doen”, zei hij daarover.

„Natuurlijk zal niet meteen de hele politiemacht uitrukken, maar als de politie het niet weet, zullen ze bijvoorbeeld ook niet extra gaan posten. Daarom mijn oproep: doe aangifte!”

Station Dronten