Aan het begin van de avond was het nog rustig op het Spijkstrand.
Aan het begin van de avond was het nog rustig op het Spijkstrand.

Politie maakt einde aan massale vechtpartij in omgeving Elburgerbrug

112

BIDDINGHUIZEN - De politie heeft gisteravond ingegrepen bij een massale vechtpartij tussen jongeren aan de Bremerbergdijk bij Biddinghuizen. Vanwege berichten over dreiging met messen en vuurwapens was er opvallend veel politie op de been.

Jongeren van met name de andere kant van de Elburgerbrug kwamen eerst samen op het Spijkstrand aan het Veluwemeer (zie foto). Later verplaatsten ze zich naar het parkeerterrein op de hoek van de Bremerbergdijk en de Spijkweg. Daar ontstond een grimmige sfeer met uiteindelijk een vechtpartij en ingrijpen door de politie.

Rommel en brandstichting

Eigenaar Jelbert Haagsma van het nabijgelegen horecabedrijf Beachclub Nu merkte vorig jaar al op dat zich ’s avonds bij goed weer veel jongeren verzamelden in het gebied tussen de Elburgerbrug en de camping van EuroParcs.

De aanwezigheid van die jongeren is op zich geen probleem, maar wel de rommel die zij achterlaten. Daarbij ergert de horeca-ondernemer zich met name aan kapotgegooide bierflesjes. Vorig jaar werden er echter ook terrastafels- en stoelen van het café-restaurant in brand gestoken.

Iedere avond

Volgens Haagsma is het momenteel weer iedere avond raak. Bij goed weer is het ’s avonds druk op het strand, vooral nu jongeren door de coronamaatregelen nergens anders terecht kunnen. Het betekent voor Haagsma en zijn personeel dagelijks veel extra werk gaan het opruimen van glas en andere troep.

De ondernemer hoopt in samenspraak met de gemeente en de politie een oplossing te vinden.

Spijkstrand