Fred van Bree (rechts) bij de overhandiging van het rapport.
Fred van Bree (rechts) bij de overhandiging van het rapport. ©maartenheijenk.nl

Ouderenbond pleit voor wethouder ouderenbeleid in Dronten

Algemeen

DRONTEN - De katholieke ouderenbond pleit voor een coördinerend wethouder voor ouderenbeleid in de gemeente Dronten. ,,Gegarandeerd dat deze wethouder op ruim dertig procent van de steun van de bevolking van Dronten kan rekenen’’, denkt voorzitter Fred van Bree.

Een jaar geleden was Van Bree nog voorzitter van de ANBO, toen hij de gemeente namens de gezamenlijke ouderenbonden het rapport ‘Ouder worden in Dronten’ aanbood. Inmiddels constateert hij dat er nog niet veel veranderd is.

Kostenpost

In het mededelingenblad van de KBO schrijft de voorzitter dat de samenleving ouderdom vaak onvoldoende waardeert en dat ouderenzorg wordt bekeken als een kostenpost: ,,Om ervoor te zorgen dat ouderen een volwaardige plaats hebben in de samenleving moeten maatschappelijke organisaties en politiek de handen ineenslaan.’’

Landelijk pleit Fred van Bree voor een coördinerend minister voor ouderenbeleid en in Dronten doet hij hetzelfde. ,,Doordat burgemeester en wethouders van Dronten doelgroepenbeleid” (ouderen of jongeren zijn doelgroepen) zo ongeveer hebben afgezworen, zijn de belangen van ouderen niet duidelijk in het gemeentebeleid terug te vinden’’, vindt de voorzitter.