Paardencentrum Dronten aan de Wisentweg.
Paardencentrum Dronten aan de Wisentweg. ©maartenheijenk.nl

Intensieve samenwerking tussen Paardencentrum Dronten en Paardenplaats

Algemeen

DRONTEN - De christelijke agrarische Aeres Hogeschool werkt sinds 1 april intensief samen met Paardencentrum Dronten. ,,De samenwerking biedt een grotere variatie aan mogelijkheden voor zowel pensionstalling als de uitvoering van onderwijs in praktijksituaties’’, aldus de hogeschool.

Paardencentrum Dronten (de familie Schurer) neemt de managementtaken van de Paardenplaats over. Deze Paardenplaats is eigendom van de hogeschool. Studenten van onder meer de studie hippische bedrijfskunde kunnen hier gedurende de studie hun paard stallen en zo hun sport blijven beoefenen.

Via Paardencentrum

Met begeleiding van Paardencentrum Dronten blijft de Paardenplaats een pensionstal voor en door studenten. De Paardenplaats blijft eigendom van de hogeschool en studenten kunnen nog steeds hun paard meenemen naar Dronten. Alleen huren zij nu een box van de Paardenplaats via Paardencentrum Dronten. ??

Studenten kunnen gebruik blijven maken van de 40 boxen, weilanden, buitenbakken en longeercirkel van de Paardenplaats. Daarnaast zijn faciliteiten van het Paardencentrum Dronten beschikbaar. Samen met studenten starten er ook nieuwe activiteiten, bijvoorbeeld het organiseren van wedstrijden, spring- en dressuurlessen.