Tennisles voor de kinderen van De Schatkamer
Tennisles voor de kinderen van De Schatkamer sportindronten.nl

Leerlingen van De Schatkamer in Biddinghuizen krijgen tennisles

Sport

BIDDINGHUIZEN - De leerlingen uit groep 5 tot met 8 van basisschool De Schatkamer in Biddinghuizen hebben afgelopen twee weken tennislessen gevolgd. De buurtsportcoaches van Sport in Dronten hebben een zogenaamde ‘beweegleerlijn’ ontwikkeld voor scholen om in samenwerking met clubs kinderen kennis te laten maken met sporten.

Vijftig leerlingen hebben in de gymles kennis kunnen maken met de tennissport. De eerste les werd gegeven door een trainer van BAS Tennis, de tweede door de buurtsportcoach. De week er op volgt er een naschoolse tennisles waar kinderen gratis kunnen aansluiten. Vervolgens krijgen de kinderen de mogelijkheid om een keer bij de vereniging te tennissen in de reguliere lessen.

Kleine stapjes

,,Het doel is om kinderen op een laagdrempelige manier in kleine stapjes te begeleiden naar de sportaanbieder’’, aldus coördinator Shanna Brizic van de buurtsportcoaches.

Sport in Dronten wil dit concept ook aanbieden samen met andere clubs. Buurtsportcoach Maarten van Erp: ,,Het is een mooie kans voor verenigingen om zich te laten zien. Daarbij komen kinderen tijdens de gymlessen in aanraking met verschillende sportverenigingen, waardoor de gymlessen gevarieerd en verrassend blijven.’’