Dana de Lange tijdens de vrijmarkt.
Dana de Lange tijdens de vrijmarkt.

8-jarige Dana de Lange verkoopt op vrijmarkt voor 410 euro voor de kankerbestrijding

Algemeen

DRONTEN - De 8-jarige Dana de Lange uit Dronten heeft gisteren tijdens de vrijmarkt voor maar liefst 410 euro aan sleutelhangers en armbandjes verkocht. Ze geeft het geld via de Samenloop voor Hoop aan de KWF Kankerbestrijding, want ze maakt momenteel de ziekte kanker van heel dichtbij mee.

Ineke van de Wetering was helemaal onder de indruk, toen de leerling van basisschool Het Kompas zich gisteren meldde bij de stand van de Samenloop voor Hoop. Dana vertelde dat haar oma kanker heeft gehad en dat haar opa momenteel ongeneeslijk ziek is. Daarom had ze een actie op poten gezet om geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.

Ze verkocht op de vrijmarkt met name armbandjes en andere eigen creaties. Die heeft ze gemaakt van ‘paracords’. Dit zijn koordjes van stevige elastiek die geknoopt kunnen worden en die cadeau werden gegeven bij een spaaractie van de Deen-supermarkt.

Nog niet tevreden

Dana is nog niet tevreden met de opbrengst van 410 euro. Ze gaat de komende tijd proberen nog meer geld in te zamelen.

Het totaalbedrag overhandigt ze tijdens de Samenloop voor Hoop, die op zaterdag 20 en zondag 21 mei wordt gehouden op het Meerpaalplein.

Samenloop voor Hoop