Jaarfeest Nirwana omgedoopt in ‘Nirwana's Rockin' Holiday’

Cultuur

DRONTEN - Muziekcentrum Nirwana houdt op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei de 34ste editie van het jaarfeest, dit jaar omgedoopt tot Nirwana's Rockin' Holiday. Er staan optredens gepland van zes bands: drie per avond. Al deze bands brengen iets met gitaarmuziek: ska, rock, punk, bluesrock en hardrock.

Op vrijdag treden RUV, CRAWL en Hippie Caught Dancing op. Voor de zaterdag is alleen een band voor het avondprogramma bekend: Painted.

Persbericht Nirwana:

Vrijdag 26 Mei
SPAWN

SPAWN is een energieke ska-band van de meest aanstekelijke soort. Opzwepende ritmes, pompende blazers, scheurende gitaren en een vuig orgel zorgen voor een verrassende mix van ska en punkrock, met invloeden van surf en reggae.

SPAWN gaat in 2017 langs de podia en festivals om het nieuwe album te promoten bij het publiek. Zij spelen bijvoorbeeld op Paaspop en de Zwarte Cross! Maar vrijdag 26 mei spelen zij speciaal voor jou in Nirwana!

RUV

Na een geweldig optreden eind 2016 keert RUV terug naar Nirwana om nogmaals hun wanzinnige kunsten te vertonen. Kwaliteit en een spetterend optreden gegarandeerd!

Wie of wat is RUV ook al weeer vraag je? RUV is een blues rock trio dat zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de tweede helft van de vorige eeuw. Met ontblote tanden jaagt RUV een slanke Gary Moore, nuchtere Bonham en frisse Cobain de tijdmachine in naar het heden.

Als hongerige wolven omsingelen ze je met huilende gitaren, grommende bas en bezwerende drums. Vervolgens grijpen ze je vast voor een portie onvervalste hedendaagse blues rock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs.

Voor de roedel van RUV kent Europa geen grenzen. Deze nu nog inheemse soort heeft door de sterke territoriumdrift de neus op heel het continent gericht.

Hippie Caught Dancing

Volslagen stuurloos zweefden Jens Detger Adam en Lennart van der Burg door een muzikale wereld die gedomineerd werd door flitsende dj’s, stoere rappers en Jett Rebel. Tót ze op een verlepte dinsdagmiddag Nick Karssenberg, drummer van een rockband, en Thomas, de wijze man met de grijpgrage vingers uit het Verre Oosten, tegenkwamen.

Er ontstond iets wat wetenschappers in de nabije toekomst zullen omschrijven als ‘een klik’ en waar historici later op terug zullen blikken als een ‘eureka-moment’. Wijze Thomas en Slick Nick leerden Jens en Lennart hoe ze het publiek dienden te laten dansen. Lennart en Jens leerden op hun beurt Nick en Thomas hoe ze naalden moesten prikken en hoe ze een hoer hun een pijpbeurt konden laten geven zonder dat ze er achteraf voor hoefden te betalen.

Het plaatje was compleet, de aarde rond en de banaan krom. Hippie Caught Dancing zal de wereld niet bestoken met internethits, maar met swingende hits én met lange blonde lokken. Peace on, motherswingers!

Zaterdag 27 mei
Painted

Hoe klinkt Painted? Paintend is Painted! En waar het op lijkt is lastig uit te leggen. De roots liggen vooral bij bands als Van Halen, Deep Purple, Thin Lizzy, ZZ-Top en Whitesnake. Wat Marshalls, Strats, Peavy en Pearl in de blender en je hebt wat we noemen big rock, maar dan from the low lands.

Een potje bier en een mix van blues-/hardrock covers on the side geeft al gauw een goed gesprek onder een te harde luidspreker. En dan weet je het: je avond kan niet meer stuk!