Joanne Haasjes
Joanne Haasjes ©maartenheijenk.nl

Basgitarist Joanne Haasjes wil bekend worden, maar niet héél bekend

Cultuur

DRONTEN - Op het podium voor De Meerpaal lokten rockbandjes vanmiddag het winkelend publiek naar binnen. Joanne Haasjes (17) uit Dronten trad er op met twee verschillende bands. Het zijn de vingeroefeningen die moeten leiden naar een grote toekomst in de muziek: „Ik wil graag bekend worden, maar niet héél bekend.”

De Meerpaal Academie hield vandaag een open dag. Door het hele gebouw konden de liefhebbers kennismaken met het lesaanbod voor het nieuwe seizoen.

Jonge talenten

Eén van de onderdelen van dat lesaanbod is de zogenaamde ‘plusklas’, een speciale klas waarvoor jonge talenten worden geselecteerd. De betere leerlingen worden in deze klas voorbereid op bijvoorbeeld het conservatorium.

Joanne Haasjes volgt lessen basgitaar en zang: „Basgitaar sinds twee jaar en zang al wat langer. En daarnaast zit ik nu voor het tweede jaar in de plusklas. Daar word je voor uitgenodigd en dat is leuk, want dan speel je samen met de wat betere mensen.”

Op het podium

Op het podium onder de luifel van De Meerpaal trad ze vanmiddag op met zowel haar medeleerlingen van de plusklas van vorig jaar als die van dit jaar. Die optredens, dat is waarvoor ze het doet. „Op een podium staan, zodat de mensen naar je kijken, dat vind ik het leukst. Vooral als het goed gaat.”

Het ging vandaag verrassend goed. Verrassend, omdat ze niet met al te hoge verwachtingen naar De Meerpaal was gegaan: „We misten twee zangeressen, dus dat was even improviseren. En zelf was ik de hele week mijn stem kwijt, dus ik had gedacht dat het slechter zou gaan.”

Pink Floyd

Wat is haar eigen favoriete muziek? „Progressieve rock, Pink Floyd vooral”, antwoordt Joanne Haasjes. Vooralsnog moet ze het doen met de muziek die in de plusklas voor haar wordt uitgekozen.

Wie de optredens van Joanne heeft gemist, krijgt al snel een herkansing. „Volgende week spelen we bij de avondvierdaagse”, kondigt ze aan.

Open dag Meerpaal Academie