Afbeelding
Stephan Görtz (Pullingpics.de)

Tractorpulling Team Let's Try op zoek naar balans in Zweden

Sport

DRONTEN - Afgelopen vrijdag op 19 mei reed Tractorpulling Team Let's Try haar eerste Eurocup wedstrijd van het seizoen. Deze Eurocup competitie is een Europees Tractorpulling kampioenschap waar alle toppers uit Europa aan mee mogen doen. Na de wilde run op de eerste Nederlandse wedstrijd in Stroe maakten de Drontenaren opnieuw een onstuimige run mee met hun V8 monster.

Marck Jansen zat achter het stuur op de Let's Try in het Zweedse Lidköping. De machine heeft een bak extra vermogen gekregen deze winter door de technische aanpassingen en de mannen uit Dronten hebben nog een beetje moeite om de trekker in het gareel te houden. Dit betekende helaas dat het team opnieuw de nodige schade opliep na de run en dat er weer flink gesleuteld moet worden in de werkplaats om de trekker weer klaar te krijgen voor de eerstvolgende wedstrijd. Rijder Marck kwam er gelukkig vanaf met een aantal blauwe plekken vanaf maar verder geen ernstig letsel. Er zullen een aantal aanpassingen gedaan worden aan de machine om deze nu beter met de neus aan de grond te houden. Simpelweg gewichten aan de voorkant hangen gaat niet, de trekker inclusief bestuurder mag maar maximaal 950 kilogram wegen en daar blijft het team maar net onder. Het zal dus ergens anders gezocht moeten worden.

De volgende wedstrijd zal gaan plaatsvinden in Frankrijk in het plaatsje Bernay. Dit is opnieuw een Eurocup wedstrijd en de mannen hopen hier de allereerste goede run weg te zetten van dit Tractorpulling seizoen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.pullingteam-letstry.nl