Flevo's Mannenkoor: Succesvol in Duitsland

Cultuur

Het Flevo’s Mannenkoor is zondagavond teruggekeerd van een 4 daagse succesvolle concertreis naar Duitsland. Concerten werken gegeven in Hamelen samen met het Polizeichor uit de plaats en in Albachten, waar het koor gastvrij is ontvangen door het plaatselijk mannenkoor MGV 68 Albachten.

Donderdagmorgen vertrok het gezelschap, dat bestond uit 60 zangers, waarvan er 46 hun partner hadden meegenomen met 2 bussen van de plaatselijke busonderneming Márion, uitgezwaaid door tientallen supporters.

Na een eerste tussenstop in Hengelo, waar de koffie stond te wachten, werd koers gezet naar Detmold, waar bij het Hermanndenkmahl de lunch werd genuttigd. Daarna op weg naar Hamelen, waar we omstreeks 15.00 uur arriveerden. Slechts een voortreffelijk diner wachtte ons nog om 18.30 uur en de eerste dag zat er op.

Rondwandeling

De tweede dag werd het gezelschap door de echte rattenvanger opgehaald bij het hotel, waarna een rondwandeling door de prachtige oude binnenstad werd gemaakt. Een delegatie van het bestuur werd ontvangen door de Oberbürgermeister van de stad Hamelen in het Hochzeitshaus, waar groeten van het Gemeentebestuur van Dronten werden overgebracht en geschenken werden aangeboden.

Buitenoptreden

Na het gebruikelijke ceremonieel verzorgde het koor een succesvol buitenoptreden op het openluchtpodium, waar ’s zomers, elke zondag het Rattenvangersspel wordt opgevoerd. Vele toeschouwers genoten van de Flevolandse stemmen. Om 16.00 uur was er een open deur concert in de Marktkirche, waar een emotioneel optreden werd verzorgd, geholpen door een prachtige akoestiek.

Herrenhäuser Gärten

Dag 3 werd geopend met een bezoek aan de Herrenhäuser Gärten in Hannover, waar ook de lunch werd gebruikt. Het gezelschap moest al weer vroeg terug zijn in Hamelen, waar om 17.00 uur een gezamenlijk concert met het Polizeichor Hameln werd gegeven in de Munster Bonifatius Kirche. De kerk was tot de laatste plaats bezet. Ruim 400 bezoekers hebben kunnen genieten van twee prachtige koren.

Leuk om te weten, dat het Polizeichor Hameln op 9 september 2019, samen met het Flevo’s Mannenkoor een benefietconcert zal geven in “De Meerpaal”, waarvan de opbrengst geheel ten goede zal komen aan het Hospice in Dronten. Een prachtig vooruitzicht.

Haus der Begegnung

De laatste dag, zondag 28 mei werd op de terugreis Albachten aan gedaan, waar samen met het bevriende mannenkoor MGV 68 Albachten een sfeervol concert is gegeven in het “Haus der Begegnung” aldaar. Ook dit concert trok veel bezoekers. Tot slot werd door beide koren van een voortreffelijk buffet genoten, waarna om 20.30 uur aan de terugreis naar Dronten kon worden, uitgezwaaid door heel veel vrouwelijk fans uit Albachten.

Zangers en partners van het Flevo’s Mannenkoor kunnen terug zien op een fantastische reis met schitterend weer.