Nirwana
Nirwana ©jennifersauer

Gezamenlijk open huis studentenvereniging USRA en rockpodium Nirwana

Cultuur

DRONTEN - Studentenvereniging USRA en rockpodium Nirwana operereren sinds 3,5 jaar vanuit één pand aan de Educalaan 39. Op vrijdag 16 juni houden ze gezamenlijk een open dag vanaf ’s middags vier uur.

„Kom gezellig ezels knuffelen, drink een drankje, luister naar muziek, ontdek de geschiedenis van Nirwana, leer meer over onze studenten en geniet vooral”, schrijven beide organisaties.

USRA

Studentenvereniging USRA is opgericht voor studenten die studeren aan de Christelijke Agrarische Hogeschool en STOAS Hogeschool in Dronten. USRA is de afkorting voor Unio Studiosorum Reformatorum Agriculturae’ ofwel ‘Vereniging van Christelijke Agrarische Studenten’. USRA bindt al 59 jaar zo’n 700 studenten en 750 donateurs aan zich.

USRA organiseert activiteiten voor en door studenten. De club zorgt daarbij voor ontspanning en is een ontmoetingspunt: „Wanneer de USRA-leden van school gaan hebben zij een heel netwerk van vrienden en bekenden opgebouwd door heel Nederland.”

Nirwana

Nirwana is een vereniging, gedragen door vrijwilligers. Het podium is elk weekeinde open voor een drankje en regelmatig zijn er live-optredens.

Nirwana begon in 1976 als Actiegroep Hommeles. Dit platform, met een socialistische grondslag, voerde acties tegen Shell, voor de vrijlating van politiek gevangenen en andere activiteiten. Hommeles had van het Rode Kruis, dat toen nog vanuit Het kamp 4 (huidige locatie Nirwana) werkte, de sleutel van het gebouw gekregen. In feite was het dus gekraakt. De gemeente stelde zich meegaand op.