Suzanne Stoop (PvdA)
Suzanne Stoop (PvdA) ©maartenheijenk.nl

Sportwethouder over opbrengst oud papier: „Ik heb geen invloed op de markt”

Sport

DRONTEN - De vier voetbalverenigingen in de gemeente Dronten klagen steen en been, omdat ze het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden. Eén van de oorzaken is de lagere opbrengst voor het oud papier. „Dat is de markt”, reageert wethouder Ton van Amerongen, „Ik heb geen invloed op de markt en op de hoeveelheid papier die opgehaald wordt.”

De inzameling van oud papier door de sportverenigingen wordt gecoördineerd door de stichting Oud Papier Actie. De gemeente geeft deze stichting geld voor het opgehaalde papier en de stichting verdeelt dat geld over de verenigingen.

Fluctuerende opbrengst

Asv Dronten-voorzitter André Aasman vroeg vorige week aan het begin van de commissievergadering aandacht voor de steeds lagere opbrengst. Dat de inkomsten uit oud papier fluctueren is volgens wethouder Van Amerongen echter niet nieuw: „In het verleden fluctueerde dat ook al.”

Suzanne Stoop (PvdA) was het daar niet mee eens: „Er is geen sprake meer van fluctueren, het is een continu dalende trend. Dat moet toch op de een of andere manier opgevuld worden?”

Van Amerongen antwoordde dat de gemeente geen invloed heeft op die dalende trend: „En zo’n tendens kan natuurlijk ook weer een keer stijgend worden. Dat is de markt.”