Het G-team van Asv Dronten met de organisatoren Danette Scheepsma (boven rechts) en Peter Sonnemans (onder rechts).
Het G-team van Asv Dronten met de organisatoren Danette Scheepsma (boven rechts) en Peter Sonnemans (onder rechts).

G-spelers worden zaterdag als VIP onthaald op toernooi bij Asv Dronten

Sport

DRONTEN - Voetbalvereniging Asv Dronten houdt zaterdag voor het eerst een toernooi voor G-teams. Het evenement is een initiatief van Peter Sonnemans en Danette Scheepsma die het G-team van Asv Dronten trainen.

De bevlogen Sonnemans straalt als hij over ‘zijn’ G-team praat en over de organisatie van het G-toernooi. Hij bezocht verschillende G-toernooien en is duidelijk geraakt door het enthousiasme van de deelnemers. Scheepsma, moeder van Siemen, liep samen met haar zoon al mee tijdens de sponsorloop ten behoeve van het toernooi. Met de andere G-deelnemers haalden ze een mooi bedrag op.

Over de rode loper

Alle voetballers worden zaterdag als een VIP onthaald op het burgemeester Dekker Sportpark. De spelers lopen over de rode loper naar het hoofdveld waar ze worden verwelkomd door burgemeester Aat de Jonge en het volkslied meezingen, ongetwijfeld uit volle borst.

Het sportpark wordt ter gelegenheid van deze dag omgetoverd tot een VIP-locatie met rode loper, VIP kleedkamers en een VIP-lounge, waar de spelers gemasseerd kunnen worden. Het piratenkoor zingt tijdens de barbecue waarna de spelers het spel hervatten.

Publiek is welkom

Het toernooi duurt van 9.00 tot 15.30 uur. „Wilt u de G-teams aanmoedigen en de ceremonie op het sportpark bijwonen? Dan bent u vanaf 9.30 van harte welkom langs de lijn op het hoofdveld”, aldus de organisatoren.