Afbeelding

IVIO Wereldschool steunt "Gift voor Gambia"

Partnerbijdrages

Miranda de Wit – Valentijn heeft onlangs namens IVIO Wereldschool uit Lelystad een cheque van € 500 overhandigd aan Ingeborg den Breejen van “Gift voor Gambia”. Dit bedrag zal worden besteed aan medische materialen voor de kliniek in Sukuta. Een ziekenhuisje in het zeer arme Gambia waar per maand ruim 200 kinderen geboren worden. De stichting vindt het belangrijk dat ook daar kinderen in goede omstandigheden geboren kunnen worden. Tevens zal een deel van het bedrag worden besteed om circa 8 leerlingen naar school te kunnen laten gaan, voorzien van een uniform en een gevulde schooltas.

Ingeborg den Breejen is zelf verloskundige bij Groepspraktijk Verloskundigen Dronten en gaat regelmatig naar Gambia om daar te helpen in de kliniek en materialen af te geven.

Ook jullie kunnen helpen! Door het inzamelen van babykleertjes, handdoeken, hydrofielluiers, knuffels, speelgoed, schoolspullen en kraampakketten. Spullen kunnen op de praktijk op De Barrage 97, maar ook bij Hobbykamer “de Blauwe Vlinder” aan het Ruim 43 in Dronten worden ingeleverd. Bij laatst genoemde worden ook gehaakte mutsjes, dekentjes, sokjes en knuffels verzameld die naar Gambia gaan.