OFW verkoopt panden Praxis en Leen Bakker voor 2,5 miljoen euro aan particuliere belegger

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten heeft de winkelpanden aan De Noord 61 tot en met 65 verkocht aan een particuliere belegger. Volgens OFW-manager Marco Kersing heeft het pand 2,5 miljoen euro opgebracht en daar is de woningcorporatie tevreden mee: „Dat is een mooi bedrag.”

In de panden zijn momenteel Leen Bakker en Praxis gevestigd. Mannes Smelt, die de koper met zijn bedrijf VastgoedPartner adviseert, schrijft op zijn website dat er momenteel één winkelunit van circa 5.000 vierkante meter beschikbaar is: „Waarbij we onderzoeken wat de diverse mogelijkheden zijn om deze te splitsen. We zijn reeds in gesprek met een aantal mogelijke nieuwe huurders.”

Commercieel vastgoed

„Wij hebben dit themacentrum al jaren in ons bezit”, legt Marco Kersing uit, „Het is commercieel vastgoed en de minister heeft tegen de corporaties gezegd: ga terug naar je kerntaken, ga dingen doen waar je voor opgericht bent. Namelijk: sociale woningbouw. Daar zijn wij het mee eens en daarom hebben we in het verleden al besloten om ons commercieel vastgoed af te stoten als de tijd rijp is.”

Vorig jaar zijn de huurovereenkomsten met Leen Bakker en de Praxis verlengd. Omdat de vastgoedmarkt weer aantrekt, vond OFW dat een geschikt moment om het pand in de etalage te zetten via makelaar Boudewijn Tolhoek van Cushman & Wakefield.

Lucratieve deal

Dit heeft nu tot de verkoop geleid. Het bedrag van 2,5 miljoen staat gelijk aan wat OFW er indertijd voor betaald heeft. Kersingt: „We hebben jarenlang huur ontvangen, dus voor ons is het zeker geen aderlating.”

Nadat OFW eerder de toenmalige Tegeltoko aan De Noord 45 al had verkocht, is met deze verkoop het laatste commerciële vastgoed van de hand gedaan.

Video Praxis