Actie van een 'groot geschapen' volleyballer aan het net.
Actie van een 'groot geschapen' volleyballer aan het net. ©maartenheijenk.nl

Beachvolleybal bij Swift’64 in Swifterbant: „Dit is echt een dorpsgebeuren”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Op het ‘strand’ bij de entree van Swifterbant wordt twee dagen lang gevolleybald. Gisteren kwamen er 33 teams in actie, vandaag nog eens 29. Het evenement is georganiseerd door een commissie van vier man uit volleybalvereniging Swift’64. DeDrontenaar.nl sprak met organisatievoorzitter Christian de Vrie.

Vannacht enkele stortbuien, hoe lag het er vanochtend bij?
Christian van de Vrie: „Toen we hier kwamen, leek het alsof ze de zee op het strand hadden neergelegd. Op twee velden lag héél veel water. We hebben met boren en wat graven alles weer redelijk droog kunnen krijgen.”

Hoe zijn de omstandigheden nu, aan het eind van de middag?
„Prima! Het weer is wat beter geworden en als de mensen eenmaal bezig zijn, dan hebben ze plezier en merken ze er niks meer van.”

Is het allemaal hetzelfde opgezet als vorig jaar, toen jullie voor ’t eerst op de locatie van De Kombuis zaten en voor ’t eerst onderdeel waren van het Julifeest?
„Er zijn wat kleine dingen veranderd, maar in grote lijnen is het allemaal hetzelfde.”

Hoeveel mensen doen er mee?
„Vandaag zitten we vol met 28 recreantenteams en 5 profteams. Morgen hebben we 24 recreantenteams en ook 5 profteams. Al met al hebben we iedere dag zo’n 120 à 130 volleyballers, plus alles wat er omheen loopt: allemaal heel gezellig.”

En al die mensen worden straks lid van volleybalvereniging Swift’64?
„Nou, dat verwacht ik eerlijk gezegd niet. Natuurlijk hoop je er leden aan over te houden, maar de praktijk is dat mensen het gewoon leuk vinden om het één keer per jaar te doen. Het is leuk om te organiseren en leuk voor het dorp.”

Zijn het vooral mensen uit het eigen dorp?
„De meesten komen uit het dorp. Vaak zie je wel mensen die hier vroeger gewoond hebben of vrienden en bekenden van mensen uit het dorp.”

Vorige week was er beachvolley op het Meerpaalplein in Dronten. Bijt dat elkaar niet?
„Ik heb het gevoel van niet. Dit is echt een dorpsgebeuren en ik denk dat dat in Dronten hetzelfde is. Nee hoor, dat kan prima naast elkaar bestaan.”

Jij bent vandaag een blij man?
„Ja, heel blij. Ik hoop dat het morgenavond nog steeds zo is. Maar ik verwacht het wel: iedereen komt hier met een goed humeur en iedereen heeft er plezier in. Prima!”