Er hebben zich al 45 leden aangemeld voor Roeivereniging Dronten’17

Sport

DRONTEN - Het idee voor de oprichting van Roeivereniging Dronten’17 is nog maar enkele weken oud. De initiatiefnemers Robert Heida en Raymond Delorme timmeren echter flink aan de weg. „We hebben al 45 leden”, vertelt Heida.

Vanavond (dinsdag 18 juli) houdt RVD'17 om acht uur een informatieavond. De mensen die zich hebben aangemeld zijn uitgenodigd bij BrasseRia aan De Dommel 2. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Mechiel Versluis

Opvallend is dat oud-Drontenaar Mechiel Versluis zijn hulp heeft aangeboden. Versluis won in Rio de Janeiro met de Holland Acht brons op de Olympische spelen.

Onder de 45 leden die zich hebben aangemeld bevinden zich enkele internationale studenten van de christelijke agrarische Aeres Hogeschool. Opvallend is ook dat de nieuwe roeiclub nu al twee sponsors voor 10.000 euro heeft.

Handelsweg-noord

Het bestuur heeft ook haar oog inmiddels laten vallen op een bedrijfspand, dat mogelijk als clubhuis dienst kan gaan doen. Dit pand ligt aan de Handelsweg-noord 36-B. Dat is aan de havenkom en Robert Heida ziet goede mogelijkheden om daar een steiger te bouwen. Het staat te koop voor 99.500 euro. „Maar dat vinden we nog te duur”, vindt de oprichter van de club.

„Mochten we er met de makelaar niet uitkomen, dan ligt daar vlakbij nog een boot die we misschien kunnen gebruiken”, aldus Robert Heida, „En als dat ook niet lukt, dan kijken we naar de locatie bij de survivalvereniging.” De eerste twee opties hebben echter de voorkeur.

Informatie: www.rvd17.nl.

Video RVD'17