Afbeelding
OFW

Hoger beroep: OFW heeft overlastveroorzaker terecht uit zijn huis gezet

Algemeen

LEEUWARDEN – Een huurder van Oost Flevoland Woondiensten die al sinds 1999 zorgde voor overlast en uiteindelijk in 2015 uit zijn huis is gezet, is door de rechtbank in Leeuwarden in hoger beroep in het ongelijk gesteld. ,,OFW heeft bewezen dat sprake is geweest van onrechtmatige overlast die de ontbinding van de huurovereenkomst rechtvaardigt”, concludeert de rechtbank.

In 1999 kreeg de huurder zijn eerste boze brief van OFW naar aanleiding van diverse klachten. Twee jaar later volgde er een tweede brief. Daarna zijn er voortdurend klachten geweest over harde muziek, merkwaardig parkeergedrag en bedreigingen.

Vaak politie aan de deur

Regelmatig kreeg de man nieuwe buren. Vaak ging het dan eventjes goed, maar steevast gingen ook die nieuwe buren klagen. De politie is in de loop der jaren veelvuldig aan de deur geweest.

Bij OFW was na vijftien jaar de maat vol. De kantontrechter stelde de verhuurder in het gelijk en in 2015 heeft de huurder onder dreiging van een gedwongen ontruiming zijn woning zelf ontruimd.

Hoger beroep

De bewindvoerder van de huurder heeft daarna hoger beroep aangetekend. Dit bedrijf plaatste haar vraagtekens bij de bewijsvoering. Deze bezwaren zijn nu door de rechter van tafel geveegd.

Het hof acht de klachten van de omwonenden en de bevindingen van de politie geloofwaardig en spreekt over ‘structurele overlast’. Bovendien constateert de rechter dat de bewindvoerder geen verklaringen heeft overlegd die de klachten weerspreken.