Rik Breemhaar
Rik Breemhaar ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten ruim langs derdeklasser Unicum, Breemhaar maakt er twee

DRONTEN - Asv Dronten heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Unicum met ruime cijfers gewonnen: 5-1. De Drontenaren speelden in de eerste helft al een 3-0 voorsprong bij elkaar en voegden via strafschoppen van Jodi de Boer en Vincent ter Burg nog twee doelpunten aan het totaal toe.

Voor de rust werd de strijd al beslist. Unicum, uitkomend in de derde klasse, keek na zeven minuten al tegen een achterstand aan en kwam die tik niet meer te boven. Verdediger Rik Breemhaar opende de score en hij was even later ook goed voor de 2-0. Spits Kevin van der Vlag zette kort voor de rust de 3-0 op de borden.

Na de thee leek het telraam erbij gepakt te kunnen worden. Binnen de kortste keren verzilverde Jodi de Boer een strafschop, maar uiteindelijk wist asv Dronten nog 'slechts' één keer te scoren. Wederom was het een penalty, ditmaal benut door Vincent ter Burg. Unicum produceerde nog wel een eretreffer, maar kwam niet verder dan 5-1.