Mirjam Schuurkamp is geïnspireerd door haar moeder.
Mirjam Schuurkamp is geïnspireerd door haar moeder.

Mirjam Schuurkamp heeft elfduizend volgers en moet zelfs handtekeningen zetten

Algemeen

DRONTEN – „Soms denk ik wel eens, 11.300 volgers op Instagram, dat doe ik helemaal niet slecht. Ik ben er ook tevreden mee, al zou ik nog wel iets willen groeien.” Het zijn de woorden van Mirjam Schuurkamp, modegek en kapster uit Dronten. Ze laat haar eigen stijl dagelijks zien op social media.

Het avontuur op het wereldwijde web begon voor de 28-jarige Schuurkamp een jaar of vijf geleden. Ze startte een eigen blog, als een soort van probeersel. De Drontense keek vaak bij anderen en dacht, dat kan ik ook wel.

„Het begon met een heel simpel cameraatje, maar al snel kwam de Canon 1100D. Ik richt mij voornamelijk op foto’s en die werden daardoor natuurlijk veel mooier.”

Elfduizend volgers

Schuurkamp meldde zich vervolgens al rap op Instagram als #Instafamous, waarop zij direct enorm veel te vinden was. Hier een comment achterlaten, daar een comment achterlaten en dat alleen maar om zoveel mogelijk bekendheid te vergaren. Ze slaagde in haar expeditie.

Het aantal volgers begon te groeien en inmiddels staat de teller op ruim elfduizend. En dat alleen maar door te laten zien welke kleren ze draagt, hoe haar kapsel vandaag is en welke make-up ze draagt. „Ik zet er eigenlijk niets persoonlijks op. Wat thuis is moet thuis blijven, vind ik. Ik probeer mensen te inspireren met mijn stijl.”

Liefde voor mode

Dat inspireren komt voort uit een vroege liefde voor mode. Als jong meisje wilde Schuurkamp niets anders dan model worden en anders kapster, haar huidige beroep. Ze liep, logischerwijs, vaak in een Barbie-jurk en zag in haar moeder een voorbeeld.

Daarmee hebben we het ook direct over haar inspiratiebron. „Dat is zeker weten mijn moeder. Van jongs af aan ben ik al bezig met mode en mijn moeder heeft mij echt geïnspireerd. Zij was ook altijd met mode bezig, met welke make-up ze droeg en dat doet ze trouwens nog steeds. Zonder haar was ik denk ik nooit zoveel met mode bezig geweest.”

Opvallende verschijning

Het gaat zelfs zo gek dat Schuurkamp af en toe nagekeken wordt. Dat komt in veel gevallen vast en zeker door haar opvallende stijl, waar je niet omheen kan.

„Soms loop ik met mijn moeder door Dronten en die zegt dan dat mensen naar mij kijken. Ik draag natuurlijk veel make-up, ben anders gekleed en dat valt op. Zeker in een dorp als Dronten. Maar het maakt me niet uit, want ik voel me er goed bij. En dat is het belangrijkste”, vertelt Schuurkamp, die ook vanwege haar blog en Instagram-account wordt aangesproken.

Handtekening

„Laatst waren er twee meisjes die tegen elkaar zeiden dat ik ‘dat meisje van die blog’ was. Dat is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. En ik werd zelfs in het buitenland herkend! Liep ik in Duitsland en begon er ineens iemand tegen mij te praten. Ik kan geen Duits, dus had geen idee waar hij het over had. Totdat hij de naam van mijn blog noemde. Ook moest ik een keer een handtekening zetten. Dat heb ik toen gedaan, maar eigenlijk vond ik dat wel gek. Een beetje overdreven, haha.”

Het grootste voordeel van haar bekendheid kleeft aan het feit dat het ook bedrijven aantrekt. Via Schuurkamp hopen die ondernemingen hun product in de schijnwerpers te zetten. Voor een modegek ideaal, want zo krijgt ze om de haverklap nieuwe producten. „Als ik een shirtje twee keer gedragen heb, dan vind ik er niets meer aan en wil ik iets anders. Dat is daardoor een stuk makkelijker geworden. Ik koop nu alleen nog dingen waarvan ik weet dat ik het vaker ga dragen.”

Mode en Dronten

Schuurkamp woont al jarenlang in Dronten en is niet ontevreden over het aanbod in het dorp. „Het is niet slecht, er zijn ook wel een paar leuke winkels. Qua modetips moet je vooral lekker doen waar je jezelf goed bij voelt. Dat is het belangrijkste. Echt waar.”